מתוקים ומלוחים

10 תבלינים ששווה להכיר

קצת כמו אבקות קסם, תבלינים הם דרך נהדרת וקלה להפוך מנה משגרתית למעניינת ומרגשת.

בזמן שבמטבח של הבשלן הישראלי קל למצוא כמה תבלינים שהפכו ממש לבני בית (למשל: פפריקה, כמון, בהרט, כורכום ואורגנו מיובש), ישנם עוד עשרות סוגי תבלינים שכדאי להכיר, גם בכלל נוחות השימוש וגם בגלל הטעם המיוחד.

אצלנו בקולה מרקט תוכלו להזמין מעל 130 סוגי תבלינים שלמים, טחונים, יבשים ועשבי תיבול שונים העשויים כולם מ 100% חומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים וללא מונוסודיום גלוטומט. לרגישים לגלוטן נספר שהם כולם מתחת ל 20ppm .

אז איך יודעים מאיפה להתחיל?

הנה עשרה סוגי תבלינים ששווה להכיר וניתן להזמין דרך אתר הקולה מרקט:

זרעי כוסברה
בשלמותם, זרעי הכוסברה מוסיפים ניחוח מיוחד ומרקם פריך שיכול לשדרג בצקים ללחם ותבשילים בנוסח הודי. כשהם טחונים, יוצא מהם ניחוח לימוני מיוחד ומעניין, שיכול לשדרג קציצות, מנות אורז, מילוי לבורקס בשר, תערובות פלאפל ועוד.

פפריקה מעושנת
הגרסה המעושנת של הפפריקה המתוקה המוכרת. העישון מקנה לתבלין ניחוח בשרני, עמוק ומורכב, כזה שיכול לשדרג את האורז ואת הפתיתים שלכם בניחוח מיוחד, ומעולה גם בתבשילי דגים שונים.

סומאק
תבלין ים תיכוני עתיק, שמיובא לרוב מטורקיה אבל גם גדל בארץ. מזוהה בעיקר עם סלטי הבצל החמצמצים שמגישים בדוכני פלאפל ושווארמה. מאופיין בצבע סגול וחמיצות מיוחדת, שמאפשרת לתבלין הזה לשדרג רטבים לסלט, להוסיף טעם מעניין מעל תבשילי אורז או בורגול ואפילו כדי לשדרג יוגורט שמלווה מנות מלוחות.

דואה
תערובת תבלינים מצרית שמה שמייחד אותה, מעבר לנוחות של כמון וזרעי כוסברה, הוא התוספת של שומשום, שמניק ניחוח אגוזי עמוק ומעניין. נהדרת בתבשילי עוף, מעל דגים אפויים, בקציצות ואפילו עם סלט חצילים או פלפלים קלויים.

זרעי סלרי
לזרעי סלרי יש טעם מיוחד, שונה מזה של חלקי הירק השונים של אותו צמח. הם תבלין נהדר להוספת עניין לסלט כרוב ורוטב ברביקיו, ויש להם יכולת מיוחדת לשדרג כל מרק כפרי (מינסטרונה, מרק ירקות ואפילו מרק קוסקוס) אליו יתווספו.

זרעי שומר
לזרעי שומר יש טעם אניסי עדין, כזה שהולך מצוין עם עגבניות, דגים ועוף. כדאי לקלות אותם קלות במחבת יבשה כדי לשחר את הארומה שלהם.

מיורן
קרוב משפחה של האורגנו והטימין, בעל ניחוח מיוחד ועדין, שמתאים בכל מקום שבו הייתם שמים אורגנו מיובש: יחד עם ירקות אפויים, בבצקים שונים, ברטבי עגבניות ועוד.

משיה טחון
משיה הוא השם שהוענק לקליפת אגוז המוסקט. זהו תבלין בעל ניחוח ובשומת ייחודיים, מעט עדין יותר מזה של אגוז המוסקט. נהדר כתיבול לבשר (בדגש על מילוי ממולאים), דגים, טלה וכן בשדרוג רטבי שמנת או בשמל. נגיעה עדינה ממנו יכולה ממש לחולל פלאים.

זרעי חרדל

זרעים עגולים וקטנים שמגיעים בצבעים צהוב ושחור, מהם יוצרים את הממרח המפורסם באזור דיז'ון שבצרפת. הם תוספת מצוינת לשדרוג רוסטביף, סלמון בתנור וכרובית ברוטב בשמל.

זרעי קימל
התבלין שהתפרסם בזכות לחם הפומפרניקל הכהה והעשיר. זרעי קימל מוסיפים ניחוח אדמתי עמוק לכל מנה אליה הם מצטרפים. יודעי דבר בתחומי החריימה והגולאש יספרו שתבשילים אלו אינם שלמים בלעדיו. חשוב להשתמש בהם במשורה כי הטעם יכול להיות דומיננטי.

10 תבלינים

 

תבלינים טריים
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן