מתוקים ומלוחים

Shake it – נפלאות השייק הירוק

אמנם שותים את השייק מאחר שהוא נוזלי, אבל למעשה יותר אוכלים אותו.
שייק ירוק מורכב בדרך כלל מ – 50% ירקות ירוקים ועלים טבעיים כגון תרד קצוץ גבעולים, מנגולד, פטרוזיליה, עלי בייבי מגוונים, נענע, קייל, סלרי עלים וגבעולים, עשב חיטה וספירולינה. לחובבי הטעם ו’מיטיבי לכת’ ניתן להוסיף חסה, שמיר וכוסברה בעלי טעם חזק ואינטנסיבי שלא מתאים לכולם.

אל תוך הירוק ירוק הזה מכניסים גם פירות שאוהבים, עונתיים או רב שנתיים. ניתן בהחלט להוסיף את שלל פירות הקיץ הנפלאים, אבטיח, מלון, אפרסקים, נקטרינות ועוד.. או את פירות הסתיו והחורף הבריאים, פירות הדר  – תפוז או קלמנטינה, אשכולית או פומלית, אפרסמון המעניק גם מרקם סמיך ומתיקות נפלאה. או פירות טרופיים ייחודיים כגון אננס, מנגו, פאפיה, קרמבולה, קובו ופיטאיה, או מגוון פירות יער כגון תותים, אוכמניות, דובדבנים, פטל, טריים או קפואים.
כמובן שתמיד אפשר לשקשק תפוחים בשלל צבעים וטעמים, בננה ותמרים. במידה והמרקם סמיך מידי ניתן להוסיף מים, מיץ תפוזים טבעי, תחליפי חלב כגון משקה סויה, חלב שקדים, משקה קוקוס, משקה שיבולת שועל, משקה אורז ועוד.
יש המוסיפים מעט טחינה גולמית איכותית ומעשירים את המשקה בצורה משמעותית. כמובן שתמיד ניתן להוסיף קרח גרוס לחוויה טעימה במיוחד. ואכן, מילת המפתח להתמדה בשתיית שייק ירוק היא טעם.
השייק חייב להיות ערב לחך אחרת הוא לא יצליח להיכנס לשגרה התזונתית בקלות.

על מנת לגוון ולהוסיף לשייק הפתעות וטעם מומלץ להוסיף מגוון פינוקים בריאים: ניתן להוסיף שקדים ואגוזים טבעיים ויש כאן שפע של אפשרויות, אגוז לוז, פקאן, אגוז מלך או ברזיל ועוד.
ידוע שאגוזים מסייעים להורדת רמות כולסטרול, מעלים את רמת השובע, מאזנים את הסוכר בדם ועוד שפע סגולות רבות וטובות, אגוזי מלך עשירים באומגה 3, שקדים עשירים בחלבון וסידן, אגוזי ברזיל המצוינים עשירים בסלניום, מינרל חשוב בגוף האדם.  ניתן להוסיף גם זרעי פשתן, זרעי דלעת, או צ’יה, זרעי שומר או זרעי סלרי. אלה עשירים באומגה 3, עתירים במינרלים, ויטמינים ואנטי אוקסידנטים.

רוצים לקבל עוד רעיונות לשדרוג הסמוזי הירוק? מוזמנים להיכנס לאתר של ‘הקולה מרקט’, ולהתרשם משפע מוצרים איכותיים, בריאים וטבעיים.

המתכון שלנו לשייק ירוק מושלם:

  • 1/2 כוס עלי תרד בייבי קצוצי גבעול
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • תפוח עץ
  • כפית מלאה של זרעי פשתן / צ׳יה
  • 1/2 כוס חלב שקדים
  • מים/קרח גרוס בהתאם לצורך ולהעדפה

הכנה:

מניחים בבלנדר מאסיבי את הנוזלים (חלב שקדים/מים), לאחר מכן את המרכיבים הרכים (תרד ושאר עלים) ובסוף את החומרים “הכבדים” (תפוח, קרח וגבעולי סלרי) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ורצוי.

קרדיט צילום: <a href=’https://www.freepik.com/photos/leaf‘>Leaf photo created by jcomp – www.freepik.com</a>
שייק ירוק
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

הסיסמה תישלח לכתובת האימייל שלך.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

שימו לב!

בשל העומס הרב במספר ההזמנות ייתכנו עיכובים קלים באספקת המשלוחים. תודה על ההבנה והסבלנות. 
צוות הקולה מרקט 

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן