מתוקים ומלוחים

קרקר חומוס ומטבל אבוקדו

הקרקרים האלה מגשימים את כל החלומות בבת אחת; הם טבעוניים וללא גלוטן, הם בריאים, טעימים, כייפים לנשנוש, והכי חשוב, הם ממש (אבל ממש!) קלים להכנה! הנה הם, ובלי הרבה הקדמות:

חומרים:

כוס וחצי (210 גרם) קמח חומוס

1/3 כוס (50 גרם) שומשום (טבעי או קלוי)

2 כפיות סוכר

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

3/4 כפית כמון

1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כוס (250 מ"ל) מים חמימים

3 כפות שמן זית

לזרייה מעל: 4 כפות שומשום (טבעי או קלוי), 2 כפיות שטוחות מלח אטלנטי (מומלץ לכתוש מעט- כדי להימנע מגרגירים עבים מדי).

הכנה:

1. מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים היבשים, יוצקים מים ושמן תוך כדי ערבוב עד קבלת מסה חלקה ודלילה.

2. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה על נייר האפייה (אין צורך לשמן) ומיישרים (בסבלנות) בעזרת כף עד קבלת משטח דק ואחיד. חשוב שלא יהיו פינות עבות. אם יש עודפים, או אם נדמה לכם שהקרקר לא מספיק דק, מוציאים חלק מהבלילה החוצה (זה תלוי בגודל התבנית- אני אופה בתבנית בגודל 40X30- מידה פנימית). זורים באופן אחיד שומשום ומלח ואופים 30 דקות.

3. מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 120 מעלות.

4. שוברים לפיסות בגודל לא אחיד ומחזירים לתבנית. מכניסים לתנור (את החתיכות הדקות יותר, שהשחימו יפה והפריכות שלהן מספקת- אין צורך להחזיר) ומייבשים את הקרקרים 20 דקות.

5. שומרים בקופסא אטומה עד שבוע ימים. אם הקרקרים איבדו את פריכותם לאחר כמה ימים בקופסא, אפשר להחזיר להם "חיים": מחממים תנור ל- 200 מעלות, מכבים ומכניסים מיד את הקרקרים. נותנים להם להתייבש בתנור הכבוי למשך 20 דקות.

 

 

קרדיט מתכון: לימור לניאדו תירוש
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

דילוג לתוכן