מתוקים ומלוחים

קציצות סלק ורימונים

כמה משמח שתנובת האדמה בימים אלה משובחת להפליא. הירקות זקפו קומה, עשבי התיבול רעננים וירקות השורש החלו אט אט להשמין. זמן מצוין לתבשילים שעושים טוב טוב בבטן. ואם כבר ירקות שורש- אז הפנו מבט שני אל עבר הסלקים, הם במיטבם עכשיו- קטנטנים ומוצקים, מלאים בטעם מרוכז מתוק ואדמתי. ואם השגתם כאלה סלקים, רוצו להכין את סיר הקציצות הזה, צבעו משגע וטעמו עשיר ומאוזן בין החמוץ למתוק. את הסלקים מקפיצים על להבה גבוהה עם מעט סוכר, כדי לקבל סלקים חרוכים ומקורמלים קלות. וטיפ קטן- אם אינכם שומרים כשרות, הוסיפו בסיום הבישול 1/3 כוס שמנת מתוקה, היא תסמיך את הרוטב וצבעו האדום-בורדו, יהפוך לוורוד משגע. לחילופין, הזליפו מעט טחינה גולמית מעל, ממש לפני ההגשה.

חומרים

לקציצות:

½ קילו בשר בקר או עוף (או תערובת) טחון

1 בצל לבן גדול, קלוף וקצוץ גס

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ גס

צרור נדיב של עלי בזיליקום (מופרדים מהגבעולים)

1 ביצה

1/3 כוס פירורי לחם

1 כף רכז רימונים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל אנגלי טחון או בהרט

1 כפית סוכר

לרוטב:

3 כפות שמן זית

4 סלקים צעירים בינוניים, קלופים וחותכים לשמיניות

1 כף סוכר

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים דקים

6 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 כוסות (500 מ"ל) מים

3 כפות מיץ לימון טרי

1 כף רכז רימונים

לתבלינים:

1 כפית מלח

½ כפית פלפל אנגלי טחון או בהרט

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית סוכר

קורט קינמון

להגשה: עלי בזיליקום, גרגירי רימון (מחוץ לעונה אפשר לפזר מעט אוכמניות מיובשות או לוותר)

הכנה:

1. מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון קטן בצל, תפוח אדמה ובזיליקום, עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. כדאי לכסות ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה, לפני הגלגול.

2. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שמיניות הסלקים והסוכר ומקפיצים על להבה גבוהה ותוך ערבוב עד לקרמול הסלקים ולהשחמה קלה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שגם הבצלים השחימו יפה, מערבבים כל הזמן. תהליך ההשחמה לוקח בין 10-15 דקות, לפעמים קצת יותר.

3. בזמן הטיגון צרים בידיים רטובות קציצות עגולות (אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם כדי לייצב אותה) ומניחים בצד עד השימוש.

4. לאחר השחמת הסלקים והבצלים, מוסיפים לסיר שום פרוס ומטגנים תוך ערבוב, דקה. יוצקים מים, מיץ לימון, רכז רימונים ותבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות. מכסים ומבשלים על בעבוע בינוני 20 דקות. מרימים את המכסה והופכים את הקציצות בעדינות. מכסים ומבשלים 5-10 דקות, על בעבוע חלש. מכבים את האש. טעים (!) להוסיף בסיום הבישול 1/3 כוס שמנת מתוקה ולערבב קלות.

5. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום וגרגירי רימון. אם לא הוספתם שמנת מתוקה- הזליפו מעל מעט טחינה גולמית. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

קרדיט מתכון: לימור לניאדו תירוש
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

דילוג לתוכן