מתוקים ומלוחים

צמים לב – נערכים לארוחה המפסקת

רוצים לעבור את הצום בקלות ויעילות? מומלץ לתכנן את התזונה ולהכין את הגוף כבר מהיום שלפני. אחד האלמנטים הבסיסיים הוא להכניס לגוף כמה שיותר נוזלים בדגש על מים צלולים להלן כמה עקרונות וטיפים נוספים שיסייעו לכם להגיע אל הצום (ולצאת ממנו) מוכנים ובריאים.

לאכול ולא לזלול

מומלץ מאוד לאכול כמה ארוחות קלות בהפרשים קטנים, חלילה לא להגיע לארוחה המפסקת רעבים. כך שזה דורש תכנון חכם של סדר הארוחות במהלך כל היום עד לתחילת הצום ובעיקר רכישה מושכלת של המצרכים הנכונים והמתאימים. אפשר להוסיף מתיקות עם פירות יבשים טבעיים ולהימנע מממתקים מעובדים. פירות יבשים כמו מגוון של תמרים תמר חדרוואי, תמר חלאווי, תמר דקל נור או אמרי, תמר מג׳הול סופר ג’מבו או מג׳הול רגיל. או משמשים מסוגים שונים כמו הכתום מתוק, האוזבקי, חום אורגני ועוד. גם צימוקים בהחלט יכולים להוסיף אנרגיה וטעם ליום.

איכות ולא רק כמות

מומלץ מאוד לשלב כבר ביום שלפני הצום מוצרי מזון טבעיים ולא מעובדים, ירקות, פירות, דגנים מלאים, להוסיף לארוחה קמחים מלאים לתחושת שובע, קטניות ואגוזים נטורל. אגוזים מסייעים להורדת רמות כולסטרול, מעלים את רמת השובע, מאזנים את הסוכר בדם מה שבהחלט יסייע להתמיד בצום. מומלץ לצרוך אגוזי מלך העשירים באומגה 3, או שקדים טבעיים העשירים בחלבון וסידן, גם הוספה של אגוזי ברזיל העשירים בסלניום יסייעו להכין את הגוף. בשנים האחרונות נוספו לתפריט מוצרי ‘סופר פוד’ שללא ספק יכולים לסייע בהכנת הגוף לצום ממושך, גוג’י ברי – מקור טוב לוויטמינים ומינרלים,

כולל: ויטמין C וויטמין A ברזל, אבץ, חלבון, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים נוספים. פירות יער אלה מכילים את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגוף. גולדן ברי –עשירים בנוגדי חמצון, המגנים על הגוף מנזקי הרדיקלים החופשיים, בעל תכונות אנטי דלקתיות, מסייע לאיזון הכולסטרול ורמות הסוכר והוא עתיר ויטמינים ומינרלים כגון: ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמין C, חלבון, ויטמין ,B3 זרחן, סידן, בטא קרוטן ועוד. חמוציות – פרי אנטי-בקטריאלי מעולה, מסייע להקל על דלקתיות-יתר ולחזק את המערך החיסוני של הגוף. עתירות בויטמינים C, K, B6 , אשלגן ומנגן ומלאות סיבים תזונתיים.

פחמימות או לא להיות

לאורך היום ובמיוחד בארוחה המפסקת חשוב לאכול פחמימות איכותיות ולא ריקות. ניתן לבחור בין אורז מלא או בסמטי, קינואה או פסטה מקמח מלא או כוסמין, מאכלי פחמימות מורכבות אלה מתעכלות לאט ותורמות להרגשת שובע ולנינוחות לאורך זמן.

ארוחה מפסקת מספקת 

הארוחה המספקת צריכה להיות מאוזנת ולתרום לשובע. צריך להימנע מאכילת יתר שתגרום לתחושת נפיחות וכבדות ומומלץ לא לאכול יותר ממה שרגילים. העובדה שלאורך היום הגוף קיבל את כל מה שהוא זקוק לו יסייעו לו להתמיד בצום. בארוחה מומלץ לאכול מזונות שהגוף רגיל אליהם, ללא תיבול מופרז או ייחודי. העדיפות היא לא לבחור בשר בקר המכביד על הגוף אלא לבחור מנת עוף או הודו דלי שומן וקלים לעיכול. כמובן שניתן להמיר את המנה הבשרית בדג ובכל אופן להימנע ממאכלים מטוגנים ורוויי שמן.

לשבור נכון את הצום

גם ליציאה מהצום חשיבות רבה ויש להימנע מאכילה מהירה ו”התנפלות” על אוכל. את הצום יש לשבור עם שתייה של משקה בטמפרטורת החדר, עדיפות לתה ממותק, כמובן שאפשר להתפנק בחליטת צמחים. חליטות תה “קלאסיות” לימונית ולואיזה, מרווה וסרפד, היביסקוס, קמומיל ופקעות שושנים. או במגוון טעמים אייס טי לימון, ג’ינג’ר לימון ודבש, ג’ינג’ר נענע, וניל או דובדבן, מלון הדרים, חליטת קוקוס מלון, קרם תות, תפוח וקיווי, פירות יער ועוד. ניתן להוסיף פרוסת לחם מקמח מלא, כוסמין, שקדים, מחמצת או טף, עם ממרח מעודן של ריבה או דבש. לאחר כשעה אפשר לאכול ארוחה קלילה במתינות ובהנאה.

אנחנו ב’קולה מרקט’ מאחלים לכם ולבני ביתכם צום מועיל, חתימה טובה ושנה מלאה באיכות וטעם.

 

אורז לארוחה מפסקת

נוזלים לפני הצום
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

הסיסמה תישלח לכתובת האימייל שלך.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן