מתוקים ומלוחים

סלט אורז וענבים יפני

בנסיעה האחרונה של לימור לניאדו תירוש ליפן היא למדה שהיפנים אוהבים לשלב אורז עם ענבים. והשילוב המפתיע הזה, הוא פשוט מופלא. בסלט הזה היא משלבת שני סוגי ענבים עם ארוגולה ובצל ירוק המונחים מעל תערובת אורז מתובלת ומשמחת עד מאוד (ובהחלט אפשר להשתמש בשאריות אורז). אם אתם מוצאים פטריות שי-מג'י השתמשו בהן, המראה שלהן אלגנטי, טעמם עדין ומרקמם רך, כמעט נמס בפה. לאחר הקפצה קצרה מקבלות הפטריות גוון מבריק כשל אבני חן נוצצות. בשל גודלן משתמשים בהן שלמות – אין צורך לנקות אותן – פשוט גוזרים במספריים את הרגליים כ-2 ס"מ מעל למצע שמחבר אותן. אם בחרתם להשתמש בשיטאקי טרי- יש לחלוט אותן במים רותחים לעשר דקות לפני הפריסה.

חומרים

לתערובת האורז:

3 כוסות (350-400 גרם) אורז בסמטי מבושל (המדידה לאחר בישול)

2 כפות שמן חמניות או תירס

1 בצל סגול פרוס לחצאי עיגולים דקים

25 גרם (נטו) ג'ינג'ר קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

1 כף סוכר

1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות, ללא הרגל, מנוגבות בנייר סופג, ופרוסות דק

1 סלסילת פטריות שי-מג'י (חומות או לבנות)- הכי קל לגזור במספריים את הרגליים, כ-2 ס"מ מעל למצע שמחבר אותן או 15-10 פטריות שיטקה טריות בגודל בינוני, ללא הרגל, פרוסות דק

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה

2 כפות (30 מ"ל) מירין

1 כף מיץ לימון, ליים או יוזו

1/2 כפית מלח דק, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לתערובת הענבים:

2.5 כוסות תערובת של ענבים ירוקים ואדומים פרוסים לחצאי עיגולים (מודדים לאחר הפריסה)

צרור אורוגולה שטוף, מיובש וקצוץ דק

3 כפות בצל ירוק קצוץ

לרוטב וואסבי:

1 כפית אבקת וואסבי (או 2 כפיות משחת וואסבי)

1/3 כוס (80 מ"ל) מים

2 כפות מיץ לימון, ליים או יוזו

קצת פחות מכפית מלח דק

כפית וחצי סוכר או דבש

לזריה מעל: שבבי בוניטו או אצת נורי גזורה דק במספרים (אופציונאלי)

הכנה

מחממים ווק עם שמן על להבה גבוהה. מוסיפים בצל וג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב חמש דקות, הם ישחימו קלות. מוסיפים סוכר ומטגנים דקה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות וטגנים 2 דקות, עד שהפטריות מבריקות. מוסיפים אורז ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים שומשום, סויה, מירין, מיץ לימון, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה. מכבים את האש ומצננים 5 דקות. מעבירים לקערת הגשה.

בינתיים מערבבים בקערה את הענבים עם האורוגולה הקצוצה והבצל הירק. מניחים מעל האורז (הוא יכול להיות חם או קר).

מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, מטפטפים על הסלט ומגישים (ללא ערבוב). אפשר לזרות מעל שבבי בוניטו או אצת נורי גזורה דק במספרים.

 

 

קרדיט מתכון: לימור לניאדו תירוש
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

דילוג לתוכן