משלוח חינם לכל הארץ מעל סכום של 450 ש"ח

קטגוריות

מתוקים ומלוחים

משוגעים על NUTS!

אם גם אתם מחובבי האגוזים התאריך 22/10 זה היום שלכם, יום האגוזים הבינ”ל. היום הזה נוצר על מנת לעודד את הציבור בכל העולם לנסות חטיפים בריאים, טבעיים ונפלאים כתחליף לנשנושים. ואכן מדובר על שפע של פינוקים משגעים ועשרות זנים וסוגים. מבחינה בוטנית אגוזים הם בעצם פירות, אמנם פרי יבש ופשוט, אבל לגמרי טעים. הפרי בעל זרע יחיד (לעיתים נדירות זרע כפול) וקליפתו החיצונית הופכת קשה מאוד בבשלות ומגוננת על מה שנמצא בתוכה ולרוב אינה נפתחת באופן טבעי לשחרור הזרע הכלוא. נראה שאגוזים היו כאן תמיד, מהאדם הפרהיסטורי, דרך מלכים ובני אצולה, איכרים בימי הביניים ועד לקונים ב”קולה מרקט” שלנו היום, הם היו ועודם מקור מזון אמין לאורך ההיסטוריה. ישנן העדויות המראות כי אגוזים היו מצרך בסיסי בתזונה האנושית מאז תחילת ההיסטוריה וממצאים ארכיאולוגים מאששים זאת. בחפירות שבוצעו בארץ נמצאו שרידים של שבעה סוגים של אגוזים, יחד עם כלי אבן לפיצוח שלהם. הוכחה נוספת לחשיבותם היא בשורה משיר השירים “אֶל-גִּנַּת אֱגוֹז יָרַדְתִּי, לִרְאוֹת בְּאִבֵּי הַנָּחַל; לִרְאוֹת הֲפָרְחָה הַגֶּפֶן, הֵנֵצוּ הָרִימונִים”, שרידי האגוז העתיקים ביותר התגלו בעיראק, משערים שהם משנת 50,000 לפני הספירה. לא רק במזרח התיכון כיכבו האגוזים, ילידי יבשת אמריקה נהגו לאכול סוגי אגוז שונים והיוונים והרומאים ראו בהם מזון אלים. שרידים של פקאנים נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות בטקסס, עם חפצים שונים וההערכה היא שהם בערך משנת 6000 לפני הספירה. לא קשה להבין מדוע הפכו לכאלה פופולריים לאורך הדורות, שהרי לא צריך לעקוב אחרי אגוז, לצוד אותו או לחכות שעות ארוכות להכנתו. למעשה, אגוזים היו אחד ממזונות הנוחות הראשונים בעולם; ניתן לאכול אותם באופן מידי, קל לשאת אותם ממקום למקום ובעיקר לאחסן אותם למשך חודשים ארוכים בחורפים הקשים. מרבית האגוזים עשירים בשומן וחלבון, מה שהופך אותם למזינים ומשביעים ולגמרי בריאים. גם הרבגוניות שמאפשרת לאכול אותם באופנים שונים מעניקה להם קסם מיוחד, אפשר לאכול ישר מהקליפה, ללחוץ עליהם ולייצר שמן או לרסק ולמעוך להכנת חמאה. אגוזים  

סוגי אגוזים:

  • אגוז ברזיל

אגוז דרום אמריקאי אמיתי הגדל בעיקר בברזיל, בוליביה ופרו. זהו פרי של אחד העצים הגדולים והארוכים הגדלים ביערות הגשם של האמזונס. בראש העץ ניתן למצוא את האגוזים בתוך תרמיל שבו מסודרים כ-20 אגוזים בעלי קליפה פנימית קשה. אגוזי ברזיל עתירים בסיבים תזונתיים, ויטמין E, תיאמין ומינרלים כגון אשלגן, אבץ, מגנזיום, זרחן, נחושת ומנגן. אגוזי ברזיל הם גם מקור לסידן וברזל והם מכילים יותר סלניום מכל מזון אחר על פני כדור הארץ. סלניום הוא יסוד כימי המעורב במספר תהליכים חיוניים שמתרחשים בגוף האדם, בשילוב עם ויטמין  E מתפקד הסלניום כאנטיאוקסידנט כמויות נאותות של סלניום מפחיתות סיכון ללקות בסרטן הערמונית. תוספי סלניום עשויים לשפר ספירת זרע.
  • אגוז מלך(אגוז אנגלי/ אגוז קליפורניה / אגוז מוח)

אגוז מלך שייך למשפחת האגוזיים (Juglandaceae) שמו הלטיני Juglans  נוצר משילוב של שתי מילים: Junca + glans שפירושם ‘בלוט מכוסה’ או ‘עטרת האל’ והוא כונה גם ‘הבלוט של יופיטר’ וגם שמו השני Regia מצהיר כי מדובר על אגוז ממשפחת המלוכה עם איכויות מופלאות. למלך האגוזים יש סגולות רפואיות לא מעטות, במיוחד בשל מצבור של חלבונים, ויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף. צורתו של אגוז המלך דומה מאוד למח וכשהאגוז חצוי ועדיין בקליפה שלו – צורתו כשל לב ואכן, הפלא ופלא אלה בדיוק האיברים שאכילת אגוז מלך תשפיע עליהם.  כיום ניתן להשיג את אגוזי המלך ב’קולה מרקט’  בשפע של צורות מפתיעות, שלמים, חצויים או טחונים, מיקס אגוזים טבעיים, או תמרים ממולאים ואפילו אגוזי מלך בציפוי שוקולד מדהים. וגולת הכותרת, אגוז המלך הצ׳יליאני האיכותי. עוד על אגוז מלך במאמר בבלוג שלנו  
  • אגוז פקאן

עץ פקאן הינו עץ נשיר ממשפחת האגוזיים אשר מקורו בצפון מקסיקו ובדרום ארצות הברית באזור נהר המיסיסיפי. העץ עצמו גדול ומרשים ועשוי להרקיע עד לגובה של כ – 40 מטרים, מדובר על עץ מאסיבי הדורש כמויות מים מרובות אך מעבר לזה אין צורך להשקיע בו משאבים והוא מאריך שנים ומניב פירות גם מעבר לכמה מאות שנים. בדומה לאחיו האגוזים גם לפקאן יתרונות בריאותיים מופלאים הנובעים ממקבץ הויטמינים, המינרלים והסיבים המצויים בו. הוא עתיר בסיבים תזונתיים ומינרלים כגון מנגן, נחושת, מגנזיום המשמש כאנטי דלקתי טבעי, זרחן, ברזל ועוד, יש בו כמות נאה של חומצות שומן בלתי רוויות, בטא קרוטן ואנטי אוקסידנטים. האגוז מכיל מספר תרכובות פנוליות וקטצ’ינים בעלי השפעה חזקה נוגדת חמצון, האנטי אוקסידנטים מסייעים לגוף להילחם ולהתנגד להשפעות ההתחמצנות בגוף וההרס הנגרם כתוצאה מהרדיקלים החופשיים הנמצאים בבסיסם של מחלות קשות כגון כמה סוגי סרטן, מחלות כבד ולב, אלצהיימר ועוד. מומלץ מאוד לצרוך פקאן בכל הדרכים האפשריות ואת רובן אפשר למצוא ב’קולה מרקט’, החל מפקאן טבעי וגולמי או קלוי בקליפה, מקולף, טחון או פקאן בציפויים ייחודיים כגון פקאן סיני מתקתק, פקאן בציפוי לוטוס, אוראו או בייגלה מעלף, בציפוי חלבה, סומסום או שוקולד בכל הצבעים וכמובן תמרים ממולאים בפקאן טבעי. אפשר לאכול אותם כממתק, חטיף או פיצוחים, במאכלים מלוחים או במתוקים, סלטים, מנות עיקריות במאפים ובעוגות וניתן כמובן לרכוש אותה בקולה מרקט. למידע נוסף ניתן להיכנס למאמר.
  • אגוז לוז (בונדוק, אילסר) (hazelnut) –

לוז הוא הפרי האכיל של שיחים נשירים ממשפחת ליבנה. הצמחים מקורם באזור הממוזג הצפוני, בדרך כלל בצפון אמריקה ובאירופה, אך כיום כ – 70% כ־70% מאגוזי הלוז בעולם מקורם בטורקיה. לשיח הלוז אורך חיים גבוה במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. אגוזי הלוז גדלים באשכולות, כשהם מבשילים, הפרי, גדול ושעיר נפתח והאגוז נושר לאדמה, מוגן בקליפתו הקשה. ללוז טעם ייחודי ומתקתק, אם כי הקליפה העדינה העוטפת אותו מקנה לו טעם מעט מריר, אבל אפשר להסירה בקלות. כמו שאר האגוזים גם ללוז יתרונות תזונתיים רבים, אמנם הוא עתיר קלוריות, אך גם מלא בחומרים מזינים ושומנים בריאים. הוא עשיר בשומנים חד-בלתי-רוויים ומכיל כמות נאה של חומצות שומן אומגה 6 ואומגה 9, כגון חומצה אולאית וכן בלא מעט ויטמינים ומינרלים לרבות כמויות נאות של ויטמין B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן ואבץ. אגוזי לוז מספקים כמויות משמעותיות של נוגדי חמצון, המגנים על הגוף מפני אוקסידנטים העלולים לפגוע במבנה התא. אנטי אוקסידנטים הנפוצים ביותר באגוזי לוז ידועים כתרכובות פנוליות. הוכח כי הם מסייעים בהורדת הכולסטרול בדם ודלקות. הם יכולים גם להועיל לבריאות הלב ולהגנה מפני סרטן. על מנת ליהנות מיתרונות האגוז מומלץ לאכול אותו טבעי ולא קלוי עם הקליפה החומה העדינה, בקולה מרקט ניתן למצוא שפע של מוצרים משולבי לוז, מגרנולה ומוזלי, אשכולות אגוזי לוז, חמוציות ואורז מלא בשוקולד מריר, קרוקונט לוז, ממרחים משולבי האגוז, אגוזי לוז מצופים בפינוקים מתוקים כגון: פירות יער, קוקוס או פררו רושה ועוד,  אבל ללא ספק פסגת ההנאה היא בשילוב פשוט עם שוקולד, כי בנינו אין על נוטלה או נוגט.
  • אגוז מקדמיה

פרי עץ המקדמיה, עץ ירוק עד הגדל בעיקר באקלים טרופי וידוע בעולם גם בשמות אגוז קווינסלנד; אגוז בוש; אגוז מרוצ’י; אגוז כפול; ואגוז הוואי.  מדובר על אחד האגוזים היקרים בעולם, עם הקליפה קשה מאוד לפיצוח. הייצור המסחרי הגדול ביותר של אגוזי מקדמיה מתרכז בהוואי ובדרום אפריקה, כאשר הייצור לוקח כחמש שנים לאחר שתילת העץ, וזו הסיבה שהאגוזים יקרים כל כך. אגוזי המקדמיה נחשבים למעדן, יש להם טעם עשיר וחמאתי. קלייה או המלחה של האגוזים מוציאים את מתיקותם הטבעית והעדינה ואת המרקמי. מכיוון שהאגוזים גדלים באקלים טרופי, פרופיל הטעם שלהם משתלב היטב עם לימון, קפה וקוקוס וניתן למצוא אותם טבעיים, קלויים או כפרלינים עם שוקולד איכותי. בנוסף לטעם וליתרונות הקולינריים יש למקדמיה ערך תזונתי גבוה. הם מכילים את תכולת השומן הגבוהה ביותר מכל אגוזי העץ. אגוזי מקדמיה גולמיים מספקים מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין B6, ויטמין E, סידן, נחושת, ברזל, מגנזיום, מנגן, אשלגן, סלניום ואבץ. האגוזים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות (חומצות שומן בריאות ללב) ומכילים פלבנואידים, שהם מטבוליטים צמחיים שהופכים לנוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.
  • ערמונים (Chestnut)

פרי של אחד העצים המרשימים והחזקים בטבע,  ישנם 4 מינים עיקריים – ערמון אמריקאי ערמון אירופאי, ערמון סיני וערמון יפני, כאשר הזן האירופאי הוא המתוק ביותר בין הארבעה. בכולם מדובר על אגוז המוגן ע”י קליפה קשיחה בעלת צבע חום נאה-מבריק, הנפתחת בהדרגה לפי הבשלת הפרי. עץ הערמון שימש מאז גילויו כמעט לכל דבר אפשרי לבנייה מאסיבית, עיבוד עורות, הסקה וכמובן מאכל. הערמון היווה מזון בסיסי בדרום אירופה, טורקיה ודרום -מערב ומזרח אסיה במשך אלפי שנים, והחליף במידה רבה דגנים שלא ניתן היה לגדל באיזורים הרריים. ברבות השנים הפך העץ ופירותיו נתפסו כמוצר פרימיום כבר בעת העתיקה, תיאופראסטוס, ‘אבי הבוטניקה’ היווני כינה את הערמון “דיוס בלנוס” דהיינו בלוטו של אלוהים. בשונה משאר אגוזי העץ הערמונים מכילים כמות נמוכה של חלבון ושומנים אך הם עתירים בפחמימות, בדומה לאורז וחיטה ויש בו כמויות עמילן גבוהות מתפוח אדמה, אך הם בין האגוזים הבודדים המכילים ויטמין C וכן סיבים תזונתיים מסיסים, ויטמין -B, חומצות אמינו, סידן ואשלגן. ערמונים שנקטפו זה עתה, אינם טובים למאכל ויש להמתין שיתיישנו ויבשילו, הדרך הבסיסית להכנתם היא באמצעות קלייה על אש גלויה או בתנור. חשוב מאוד טרם הקלייה לחרוץ חריץ או שניים, נהוג לסמן X בקליפה על מנת שהאגוז לא יתפוצץ במהלך הקלייה או חלילה לאחריה (לא נעים לקבל את המרקם האגוזי ככווייה). אך על מנת לחסוך את העבודה וההמתנה ניתן לרכוש אותם גם אצלנו, שלמים באריזת ואקום. רכישת אגוזים מומלץ שתעשה בחנות פעילה בה המלאי מתמלא באופן תדיר והאגוזים לא “יושבים”, מתייבשים, מקבלים לחות ומשתבשים. חשוב לבחור אגוזים שנראים טריים בעלי ריח טבעי. הדרך הטובה ביותר לאחסן היא בכלי אטום במקום קריר ויבש ולהימנע מקרבה לאור וחום ישירים.
ערמונים
0
    0
    העגלה שלכם
    העגלה שלכם ריקהחזרו לחנות
      הפעילו קופון

        התחבר

        הרשמה

        אנחנו נשתמש בפרטים האישיים כדי להציע לך תמיכה בתהליך באתר זה, לנהל את הגישה לחשבון וכדי לבצע פעולות נוספות כפי שמפורט במדיניות פרטיות.

        דילוג לתוכן