מתוקים ומלוחים

מרק עוף, קרם קוקוס ואטריות

ארוחה שלמה בצלחת מרק אחת. כמה יופי יש במרק הזה, עם עושר מרקמים, טעמים וצבעים המעוררים את בלוטות העונג. פשוט ונפלא. אטריות שעועית (יש כאלה המכנים אותן אטריות זכוכית או צלופן) עשויות מעמילן שעועית מש, ועל כן הן נטולות גלוטן. הן שקופות, דקיקות וארוכות, לא קמחיות או דביקות והן שומרות על מרקם יציב גם לאחר הטבילה ברוטב. לפני השימוש רק צריך להשרות את האטריות מספר דקות במים רותחים ולגזור אותן במספריים, לקבלת אטריות קצרות יותר באורך של ספגטי בערך (הן ארוכות מאוד). אם הכנתם מראש, יוצקים עליהן מעט מים רותחים לפני השימוש כדי להחזיר להן את הרכות וכדי להפריד ביניהן. ומילה לגבי הביצה במרק- להכנת ביצה חצי קשה (שהחלמון שלה עדיין נוזלי) מומלץ להשתמש בביצים מועשרות באומגה 3, בשל צבעו העז וטעמו העמוק של החלמון: מוציאים את הביצים מהמקרר חצי שעה לפני הבישול. מרתיחים מים בסיר בינוני, ובעזרת כף מניחים את הביצים במים הרותחים (בזהירות, לבל יסדקו). מבשלים 7 דקות בדיוק בבעבוע בינוני. מעבירים את הביצים בזריזות לקערה עם מים קרים. מחליפים את המים שהתחממו פעמיים-שלוש על מנת להבטיח שהן אכן שרויות במים קרים. כאשר הביצים התקררו לחלוטין, אפשר לקלפן תחת זרם מים עדין.

חומרים:

700 גרם פרגיות עוף (ללא העור והעצמות), חתוכות לקוביות בינוניות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות (שטוחות) מלח דק
2 כפיות (שטוחות) כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה או פלפל קאיין
1/4 כוס שמן בוטנים, קנולה או קוקוס
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
8 שיני שום כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפות למון גרס קצוץ דק (1 גבעול צעיר)
2 פחיות חלב או קרם קוקוס (400 מ"ל כל פחית)
2 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לשמיניות
4 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות
6 עלי כפיר-ליים
3 כפות רוטב דגים
1 ליטר מים רותחים
1/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי (או לימון)
להגשה:
300-400 גרם אטריות שעועית מבושלות (מוזגים מים רותחים, ממתינים 4-3 דקות ומסננים), ביצים חצי קשות (חצי ביצה לסועד), בצל סגול או שאלוטס קצוץ, צ'ילי, עלי כוסברה, עלי נענע, פלחי ליים צ'ילי טרי פרוס לטבעות דקות, לפי הטעם

הכנה:

1. מערבבים בקערה בינונית פפריקה, מלח, כורכום ופפריקה חריפה. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים. משהים בטמפרטורת החדר לחצי שעה. אם מכינים מראש משרים במקרר (עד לילה).
2. מחממים שמן בסיר גדול על להבה בינונית (מנענעים אותו שיצופה היטב), מוסיפים בצל ומטגנים עד שהשחימו קלות, בערך כ- 8 דקות. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ולמון גרס ומקפיצים 2 דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את העוף, וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהעוף נאטם.
3. מוסיפים לסיר 2 פחיות קרם או חלב קוקוס ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על בעבוע חלש וללא כיסוי 10 דקות.
4. בינתיים מעבירים את השיטאקי הטריות או המיובשות לקערה, מכסים במים רותחים ומשרים 10 דקות. מסננים, מסירים את הרגליים ופורסים דק.
5. מוסיפים למרק עגבניות חתוכות לשמיניות, שיטאקי פרוס, כפיר-ליים, רוטב דגים ומים רותחים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים ללא כיסוי ועל סף בעבוע 40 דקות. מערבבים כל 10-5 דקות. מדי פעם מסירים עם כף את השמן שצף מעל. מכבים את האש, מוסיפים מיץ ליים, מכסים ומשהים 10 דקות לפני שמגישים.
5. מניחים בכל קערה חופן אטריות שעועית מבושלות וחצי ביצה, מוזגים מרק ועוף, זורים מעל בצלים סגולים, צ'ילי, כוסברה, נענע ופלח ליים ומגישים מיד.

 

 

קרדיט מתכון: לימור לניאדו תירוש
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

דילוג לתוכן