מתוקים ומלוחים

כל מה שצריך בשביל המנגל המושלם

על האש ועל הכיפאק!

אחרי שנה מאתגרת לכל הדעות ויציאה מהסגרים לחירות, הגיע הזמן לחגוג כמו שצריך את יום העצמאות. לארגן אירוח משפחתי או מפגש חברתי ופשוט לנפנף. כי אין חגיגות אמיתיות בלי מנגל, בשר איכותי וכל התוספות. מחפשים רעיונות, הגעתם למקום הנכון, “הקולה מרקט” on fire!

במדינה כמו שלנו שעל כמעט כלום לא מסכימים מרגש לראות שיש דבר אחד עליו יש תמימות דעים. גם אם יש כאלה שקורים לזה בשמות שונים, BBQ, מנגל, על האש, או גריל, כולם מסכימים פה אחד כי אין דבר יותר מושלם מבשר טרי ואיכותי שנצלה באיטיות על אש גלויה, מפיץ ריח מגרה שהוא כמובן חלק מהחוויה.

הכנו עבורכם רשימה של הדברים הכי חשובים למנגל המושלם:

תמנגלו את זה… יש כמה דרכים מצוינות לצלייה של בשר, אפשר להסתפק בדרך הישנה והטובה של מנגל פחמים המורכב משולחן קטן עם רשת, או אפשר להשתדרג למנגל גז או חשמל, לא משנה מה תבחרו העיקר שכל הציוד יהיה נגיש ומאורגן.
ההבדל בין סוגי המנגלים הוא בעיקר התעסקות ובמהירות התוצרים. מנגל מסורתי על פחמים דורש התעסקות רבה יותר, יש כאלה שעבורם זה חלק מהחוויה ויש כאלה שמעדיפים את המנגל גז או החשמל שמפיק תוצרים לא רעים בכלל ויש בו מינימום התעסקות במהלך העשייה.

טעים אש – עם כל הכבוד למכשיר הצלייה, מה שחשוב בעיקר זה הבשר. על מנת ליהנות מחוויה קולינרית חגיגית מומלץ לרכוש את נתחים משובחים במעדנייה מוכרת ובעלת מוניטין. חשוב לרכוש בשר טרי ולא קפוא או תעשייתי. גם בבחירה של הנתחים צריך מעט להבין, הנה רשימה של מה שהכי מומלץ למנגל מצוין:

נתח מס’ 1 – ידוע כאנטריקוט, ורד הצלע, פריים ריב, סטייק עין. נתח בשר קדמי, עתיר סיבי שומן, נלקח מהאזור הצמוד לצלעות, הבשר מתאים לצלייה כנתח שלם (רוסטביף), או נתחי סטייק להכנה על האש.
נתח מס’ 11 – סינטה/מותן ידוע גם פור-פילה, סירלוין. נתח מלבני צר וארוך, חלק ורך העטוף בחלקו העליון בשכבת שומן דקה, מתאים ביותר להכנת רוסטביף צלוי הן בתנור והן על האש או כסטייקים פרוסים.
נתח מס’ 13 – שייטל, מכונה גם נף העוקץ, ראמפ-סטייק. נתח אחורי רך ודל שומן, דק בצידו האחד, בעל סיבים קצרים וטעם בשרי עז. הנתח דורש יישון ארוך ומתאים להכנה מהירה כסטייק, שיפודים או הקפצה.
נתח מס’ 16 – נתח אליפטי וסימטרי מהשוק, בעל סיבים ארוכים ומאופיין באחוזי שומן נמוכים, מתאים לשניצל, לשיפודים, לסטייקים דקים, לסקלופיני ולכבישה.

לנפנף ולנגב – חגיגות יום העצמאות לא יכולות להיות שלמות בלי לנגב, כי אין כמעט דבר יותר ישראלי מחומוס,  או יותר נכון ממרח חומוס המורכב מגרגרי חמצה טחונים ותבלינים. את החומוס מנגבים עם פיתה רכה ואוורירית והדבר היחיד שיכול לשדרג את החוויה זה כמובן הוספה של טחינה. להגשה אפשר לפזר מעל מעט פפריקה, כמון, פטרוזיליה ושמן זית.

טאץ’ ישראלי – המטבח הישראלי כבר מוכר ואהוב בכל העולם אבל לא רבים מודעים לכך שהסוד שלו הוא בתבלין המושלם, או בעצם במיקס הנכון של תבלינים. לכן, על מנת לשדרג את המנגל חשוב להצטייד גם בשילוב של התבלינים האיכותיים שישדרגו כל מנת בשר, דג או סלט. שילוב של תבלין ברביקיו, גריל עוף או דג, או לחלופין מרינדות איכותיות לעוף, סילאן, בוטנים וקארי, דבש, צ’ילי, רימונים, או סילאן וצ’ילי על האש. כל אלה יבטיחו שדרוג משמעותי של האוכל. תראו גם כמה פשוט באמצעות תבלין בסיסי ושמן זית איכותי ניתן להפוך פיתה למעדן חלומי של ממש.

הכנת פיתה זעתר:

מצרכים:

פיתות מוכנות מופרדות לעיגולים גדולים
1/3 כוס תבלין זעתר
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות או ממרח שום טבעי
1/2 כפית מלח

הכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה.
לערבב את כל מרכיבי הממרח עד הסמכה
להניח במרכז כל עיגול פיתה כף ממרח
לאפות את הפיתות לתנור במשך כ – 10 דקות, עד השחמה קלה.
כמובן שניתן לאפות גם בטאבון למי שיש – יוצא מושלם!

ומה אחרי הזיקוקים? מנשנשים!

גם אם הבשר היה מושלם וכל התוספות מעולות, אי אפשר לסיים את חגיגות יום העצמאות בלי זיקוקים ובלי פיצוחים.
אז גם אם השנה יוותרו על הזיקוקים מסיבות שונות והאמת גם מוצדקות, אין שום סיבה לוותר על גרעינים, לבנים או שחורים, על קשיו ושקדים, בוטנים ופיסטוקים ושאר פיצוחים קלויים או טבעיים.

וכמובן… מצב רוח טוב! 

הכנה של המנגל המושלם דורשת את הוייב הנכון, על אחת כמה וכמה שמדובר על יום העצמאות. מי שאמון על הכנת הבשר ראשית חייב להיות רגוע וסבלני ועל כל השאר להיות שמחים ומחויכים ולהבין שעבור איכות שווה להמתין.
מצב רוח טוב אפשר בקלות להשיג עם אזור ישיבה נינוח, מוזיקה טובה, אלכוהול משובח וחומרי גלם איכותיים שניתן להשיג אצלנו ב”קולה מרקט“.