
הבלוג שלנו
הבלוג שלנו עוסק גם הוא במזון, בעיקר לנפש. מוזמנים ליהנות מסדרת מאמרים בנושאים מגוונים הקשורים לשפע המוצרים שלנו, וכן לעולמות תוכן של בריאות, איכות וטעם…
הערכים שאנחנו מאמינים בהם.
יש נושא שמסקרן אתכם לדעת עליו וטרם נכתב?
ספרו לנו ואנחנו נספק את המידע!
קריאה נעימה
מתוקים ומלוחים
קריאה נעימה

HELLO KETO – תזונה קטוגנית למתחילים
יש כאלה שיגידו שבלי פחמימות הם לא יכולים לחיות, אבל לעומתם יש את מי שעברו לתזונה קטוגנית ומאז חייהם אולי נטולי פחמימות אבל עם הרבה

O(IL)MG – הכל אודות שמנים מופלאים
אין על שמן. אחרי שהשמענו את ההצהרה הבסיסית הזו אפשר לעבור לשלב הבא. כי חשוב מאוד לדעת איזה שמן להכניס לתזונה ולא להתפשר על פחות

קסום, מסתורי ויוקרתי – הכל אודות הזעפרן!
יש הרבה תבלינים בעולם, אבל רק אחד מסתורי מכולם, הזעפרן. יש לו הילה אצילית ומוניטין יוקרתי ותכלס הוא גם יקר באופן משמעותי, לא סתם מכנים

אגוז שהוא אוצר – הכל אודות אגוז מקדמיה
נכון שמקדמיה נשמעת כמו ארץ רחוקה או ממלכה קסומה, אבל למעשה, מדובר בסוג של אגוז. האמת שזה אגוז קסום שהגיע מארץ רחוקה ויש לו לא

קצת אור על מה בריא לעור
החורף הזה יצא לנו כבר מכל הכיוונים וגם אם רואים פה ושם קרן שמש מבצבצת, הקור עדיין כאן ואיתו לא מעט נזקים, אחד מהם הוא

ערמונים – טעם של חו”ל בלי לצאת מהבית
אם טרם חוויתם קלייה ופיצוח של ערמונים ואכילת המילוי המושלם, אתם חייבים לעזוב את הכל ולרוץ לטעום, (טוב תסיימו את המאמר ואז…) מדובר על אחד

הבוסט האמיתי של החורף – הקשר בין ספורט לפירות יבשים!
אם גם אתם מאלה שהחורף מכניס אותם ל – MOOD של רביצה והספורט הוא מכם והלאה, אבל המצפון לא מפסיק להציק ודורש פעילות גם בימים

סוד הקסם היפני – על חורף, סושי והרוקי מורקמי
עם בואם של הלילות הקרירים מצאנו את עצמנו חוזרים קצת לקרוא ספרים, כי אין כמו להתכרבל על הספה עם ספר מרתק. אחד הסופרים החביבים והמיוחדים

HELLO KETO – תזונה קטוגנית למתחילים
יש כאלה שיגידו שבלי פחמימות הם לא יכולים לחיות, אבל לעומתם יש את מי שעברו לתזונה קטוגנית ומאז חייהם אולי

O(IL)MG – הכל אודות שמנים מופלאים
אין על שמן. אחרי שהשמענו את ההצהרה הבסיסית הזו אפשר לעבור לשלב הבא. כי חשוב מאוד לדעת איזה שמן להכניס

קסום, מסתורי ויוקרתי – הכל אודות הזעפרן!
יש הרבה תבלינים בעולם, אבל רק אחד מסתורי מכולם, הזעפרן. יש לו הילה אצילית ומוניטין יוקרתי ותכלס הוא גם יקר

אגוז שהוא אוצר – הכל אודות אגוז מקדמיה
נכון שמקדמיה נשמעת כמו ארץ רחוקה או ממלכה קסומה, אבל למעשה, מדובר בסוג של אגוז. האמת שזה אגוז קסום שהגיע

קצת אור על מה בריא לעור
החורף הזה יצא לנו כבר מכל הכיוונים וגם אם רואים פה ושם קרן שמש מבצבצת, הקור עדיין כאן ואיתו לא

ערמונים – טעם של חו”ל בלי לצאת מהבית
אם טרם חוויתם קלייה ופיצוח של ערמונים ואכילת המילוי המושלם, אתם חייבים לעזוב את הכל ולרוץ לטעום, (טוב תסיימו את

הבוסט האמיתי של החורף – הקשר בין ספורט לפירות יבשים!
אם גם אתם מאלה שהחורף מכניס אותם ל – MOOD של רביצה והספורט הוא מכם והלאה, אבל המצפון לא מפסיק

סוד הקסם היפני – על חורף, סושי והרוקי מורקמי
עם בואם של הלילות הקרירים מצאנו את עצמנו חוזרים קצת לקרוא ספרים, כי אין כמו להתכרבל על הספה עם ספר

סודות ושקדים – הכל אודות המרציפן
חודש דצמבר בכל העולם הוא חודש חגיגי במיוחד, מציינים בו את חג החנוכה היהודי, חג המולד הנוצרי (החלים בסמוך זה

מאכלי ילדות
“אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי…” שר אריק איננשטיין למילותיו של יהונתן גפן, ואנחנו

זה בטבע שלנו, הקולה מרקט GO VEGAN
מושג “טבעונות”, הוא מושג מודרני, שהחל לחלחל לעולם אי שם באמצע שנות הארבעים של המאה העשרים, עם הקמת האגודה הראשונה

משוגעים על NUTS!
אם גם אתם מחובבי האגוזים התאריך 22/10 זה היום שלכם, יום האגוזים הבינ”ל. היום הזה נוצר על מנת לעודד את

זה הסתיו עם הענן… מאכלים שמוסיפים שמחה בימים המתקצרים
“זה הסתיו עם הענן ועם הרוח המייבב, ואם אתה סתם ציניקן, בכל זאת זה צובט בלב.” (~יחיאל מוהר), תודו שהשיר

מאז ועד שמ”ז – הכל על שמן זית!
האם תהיתם פעם מדוע עץ הזית הוא סמל לשלום? בימים עברו היה לעץ הזית ולתוצריו משמעות עצומה, מריפוי מחלות ועד

הכל (על) דבש!
מהתנ”ך ועד פו הדב, הדבש מוזכר לא מעט פעמים כי בנינו, לא ניתן להישאר אדישים לנוזל החום, המתוק והטעים. גם

תזונה מעוררת תשוקה
טו באב הגיע חג לאהבות…. התאריך הזה בלוח השנה העברי, טו באב, נתפס כבר לא מעט שנים, כגרסה הישראלית של

קינוחים מטריפים מהמטבח הערבי
רוצים שקט במזרח התיכון? רק המתוק יביא את השלום, האחווה והקרבה! כי בינינו אין על מתוקים ובמיוחד על קינוחים מטריפים.

ההבדלים בין סוגי שעועית
“פסוליה, זה יום מנוחה. פסוליה לכל ידוע, פסוליה לי ולך, פסוליה הלך עוד שבוע.” (דודו אלהרר, חנן יובל). זוכרים את

כל מה שצריך לדעת על לחמים
אוהבים לחם? כנראה שגם אם אתם נמנעים ממנו אתם מאוד אוהבים, כי לחם הוא דבר בסיסי, לחם זה החיים! אז,

הסודות והיתרונות של זרעי הצ’יה
כמה פעמים שמעתם שאמרו על מישהו או משהו שזה הדבר הכי טוב שקרה לאנושות, אז בואו תכירו את הזרע הקטנטן

אדום, ירוק ומתוק – הכל אודות האבטיח!
הקיץ אוטוטו כאן ואין כמו אבטיח לחגוג את המאורע. זה נכון שבשנים האחרונות אפשר למצוא בשווקים אבטיחים גם בחורף ובעונות

זירת ארוחת הבוקר – גרנולה VS מוזלי
ארוחת בוקר נחשבת לארוחה החשובה ביותר ביום, כבר חכמי התלמוד ייחסו ל”פת שחרית” חשיבות עצומה ובתרומתה לתזונה ולבריאות הגוף. בכל העולם

מה כל כך מיוחד בקינואה?
לא מעט אנשים מרימים גבה כששואלים אותם אם הם רוצים לאכול קינואה, יש כאלה שידלגו מעל המאכל הזה בתפריט המסעדה

הקסם של המטבח הסיני
השפה הסינית ידועה כאחת השפות המורכבות ביותר ללמוד, אך היא מושרשת עמוק בהיסטוריה וקיימת כבר אלפי שנים. הסברה הרווחת היא

כל מה שצריך בשביל המנגל המושלם
על האש ועל הכיפאק! אחרי שנה מאתגרת לכל הדעות ויציאה מהסגרים לחירות, הגיע הזמן לחגוג כמו שצריך את יום העצמאות.

נטול גלוטן אך עתיר טעם
במשך שנים לא היה מבחר גדול של מוצרים המתאימים למי שנמנע מגלוטן בעיקר מסיבות רפואיות כגון מחלת הצליאק. כל השנה

מכינים את המזווה לאביב
זה הזמן להתכונן ולרענן, לעבור מ – MOOD חורפי לוייב אביבי. וכמו שבמעברי עונה מאווררים את הארון ומעדכנים את המלתחה

מי אמר שבפסח אין מה לאכול?
מכירים את האנשים האלה שכאשר מתקרב פסח הם כבר מרגישים רעב תמידי ומצהירים ששוב לא יהיה להם מה לאכול כל

הכל על תזונה בריאה ליום האישה
לרגל יום האישה החל ב- 8/3 החלטנו לשים פוקוס על כל הנשים הנפלאות, האמיצות והיפות Inside & Out ובמיוחד על

ארבעה מרקים מושלמים לחורף
אז חשבנו, איך אנחנו ממליצים לכם עבור את החורף… תכלס, רק עם מרק! בחורף אפור וסגריר אין על המאכל הסמיך,

מי כאן המלך?
כל מה שחשוב לדעת על האגוז האריסטוקרטי בעל המח והלב + בונוס: מתכון לעוגיות אגוזי מלך פריכות ונפלאות! מה היינו

פקאן ושם – כל מה שמסקרן באגוזים המופלאים
יש בו משהו מיוחד באגוז הפקאן, רעש הפיצוח, הוצאת הליבה מהמעטפת הקשיחה, הטעם החמאתי המתקתק שלא דומה לאגוזים אחרים, השילובים

ט”ו בשבט הגיע וזה זמן לפירות הקיץ היבשים להפציע
ט”ו בשבט כבר ממש מעבר לפינה ולמרות שהוא מתרחש בחורף חשבנו על זה שאין שום סיבה לא לחגוג דווקא עם

קפה, משקה של החיים!
אם גם אתם נמנים על אלה שלא יכולים להתחיל את היום בלי המשקה המעורר, הארומה הנפלאה והטעם הממכר, אנחנו חייבים

הכל אודות התבלינים המפולפלים
בואו נודה על האמת, אין על Red Hot Chili Peppers כמובן הלהקה אבל גם הירק. פלפל חריף המכונה פלפל צ’ילי

קמחים ונהנים – הכל אודות הקמח!
הקמח הוא אחד הרכיבים המשמעותיים ביותר בתזונה העולמית, הוא רק נראה קטן ושולי, אך מדובר על אבקה דקה המהווה בסיס

גם דור הטיקטוק אוהב פיסטוק!
כל מה שלא ידעתם על פיסטוקים… בין שלל הפיצוחים שאנשים מאוד אוהבים ישנו אחד מועדף במיוחד, עם טעם שמיימי וקראנצ’יות

טחינה – טאץ’ של בריאות וטעם
המטבח הישראלי מרהיב ורב גוני, הוא מורכב מקיבוץ גלויות של ארומות וטעמים, היופי שבו הוא שיש בו חדשנות וגם חזרה

Shake it – נפלאות השייק הירוק
אמנם שותים את השייק מאחר שהוא נוזלי, אבל למעשה יותר אוכלים אותו. שייק ירוק מורכב בדרך כלל מ – 50%

עשבים קסומים – יתרונות עשבי תיבול יבשים!
מחפשים להוסיף טעם חדש למטבח? עשבי תיבול הם הפתרון המושלם! עשבי תיבול נמצאים כאן מאז ומעולם משמשים את האנושות למאכל,

לא תאמינו איך קשיו נולד!
אחד מהנשנושים והפיצוחים הכי אהובים עלינו הישראלים הוא הקשיו, אגוז ממשפחת האלתיים, קרוב משפחה של אלת הבטנה המניבה את הפיסטוק.

צמים לב – נערכים לארוחה המפסקת
רוצים לעבור את הצום בקלות ויעילות? מומלץ לתכנן את התזונה ולהכין את הגוף כבר מהיום שלפני. אחד האלמנטים הבסיסיים הוא

פירות יבשים זה טעם החיים!
רוצים שנה מתוקה וגם בריאה? לכו על פירות יבשים… תמרים, דבלים, משמשים, צימוקים ושאר ממתקי טבע נפלאים. במהלך השנים היו

מפצחים באהבה
חגי תשרי בפתח, זוהי תקופה עם הרבה מאוד ארוחות ומפגשים משפחתיים, תבשילים מסורתיים, קינוחים מושקעים וכמובן, “הדבר” שכל ארוחה משפחתית

תחליפי סוכר – אלטרנטיבה מתוקה
נראה כי סוכר היה כאן מאז ומעולם, ממש כמו אוויר לנשימה… אם כי הוא פחות חיוני ובריא לאדם. כולם מדברים

קסם הקוקוס!
מאז ומעולם הקוקוס הקסים את האנושות, יש בו משהו מסתורי באגוז עם המראה הייחודי והסודות שהוא טומן בתוכו. דֶּקֶל הקוֹקוֹס

הכל על שקדים!
״בארץ אהבתי השקד פורח…״ (~ לאה גולדברג) , אך לא רק השקד פורח, בשנים האחרונות ישנה פריחה גם של מוצרים

בריאות כן קונים בחנות
“כת הטבעונים”, כך נהגנו לכנות במשרד בו עבדתי את הקבוצה ההולכת וגדלה של עמיתינו שהפכו לטבעונים. התבדחנו שהם עורכים ישיבות

חמאת בוטנים, מלאך או שטן?
אח, חמאת בוטנים, איזה דבר טעים! כממרח חלק או עם חתיכות קראנץ’, נטורל או עם דבש… אין על חמאת בוטנים.

מסביב לעולם עם גרגר אחד קטן!
אין על אורז, הגרגרים הקטנים והחמקמקים האלה שעם קצת דמיון והתיבול הנכון הופכים למעדן מושלם שמאפיין כמעט את כל העולם.

מה היינו עושים בלי שוקולד בחיים?
איזה שוקולד אתם? מאז המצאת השוקולד המוצק התפתח התחום בצורה מדהימה ויוצרו אין ספור צורות וטעמים. לא כולם אוהבים הכל,

המרענן הרשמי של הקיץ – חליטות תה
קסם התה מעסיק את האנושות כבר אלפי שנים, אמנם לא ידוע בוודאות אם מקור צמח התה (הידוע בשמו הקמליה הסינית)

ארוחת ערב חלומית ב-5 דקות!
“מספיק חמש דקות כדי לחלום חיים שלמים, עד כדי כך הזמן הוא יחסי…” (~מריו בנדטי) יודעים מה עוד יכול לקחת

לבשל בקלות כמו רומאי
מי לא חולם על פסטה טובה ברומא, פטוצ’יני במילנו ופיצה בטוסקנה… אמנם המציאות שפקדה אותנו והכתה אנושות באיטליה משאירה אותנו

חג שבועות – לא רק גבינות!
חג שבועות בפתח וזאת סיבה נפלאה להלל את שבעת המינים בהם התברכה ישראל. אז אחרי שבועות ארוכים בהם הארוחות היו

לא על הניגוב לבדו – הכל אודות החומוס
אח… אין על חומוס, יש כמה עובדות שכולם יודעים בוודאות על החומוס, שהוא מטמטם, שהוא טעים ושעושים אותו באהבה… לקראת

שגרה של שפיות במציאות החדשה
איך לייצר סדר במזווה, בבית ובחיים בצל הקורונה לאט לאט מתחילים לחזור לשגרה, אמנם לא לחיים רגילים של מה שהיה

ארץ זבת חלב ודבש, סילאן ופקאן
מוצרי פרימיום כחול לבן מדינת ישראל ידועה בעולם, בפירות ההייטק שלה ובהמצאות אשר שינו את פני האנושות. מעבר לתוצרת המובחרת

איך לצלוח את ליל הסדר לבד?
חג הפסח ממש מעבר לפינה והמציאות החדשה שאנו נמצאים בה, מכתיבה אתגר חג מאוד מיוחד סדר בסגר. משפחות רבות עומדות

משחקים בטעמים עם הילדים
אז צחקנו על זה כשזה היה רחוק מאיתנו, אבל הקורונה הגיעה כבר עמוק לישראל ואיתה שינוי אמיתי של המציאות שכולנו

8 מזונות לחיזוק מערכת החיסון
בימים האלו, ימי הקורונה, שהכניסו לחיינו מונחים כמו בידוד, הסגר ומסכות, אנחנו מחפשים את כל הדרכים כדי להגן ולשמור על

פורים – חג הפרג!
פורים הינו יום חגו הלא רשמי של הפרג, חומר גלם נהדר ששווה להכיר ולאמץ במטבח, ולא רק למילוי אוזן המן.

המזווה הפרטי שלנו
אני עדי, מנהלת הפרסום ואתר האינטרנט של הקולה מרקט, חובבת צילום, נשואה לאלירן ואמא ל-3 מוסקטרים קטנים – יואב בן

מה עושים עם פירות יבשים?
ט”ו בשבט, ראש השנה לאילנות, הוא יום חגם של הפירות היבשים: בכל הצבעים והצורות, בעוגות, עוגיות או פשוט ככה בצלחת.

המלצות לתזונה בהריון
אם תכננת להיכנס להריון בקרוב או שבשעה טובה את כבר במהלכו, קרוב לוודאי שאת מקפידה לאכול מזון בריא ככל האפשר.

מזונות על לחורף (ובכלל)
החורף הישראלי אמנם לא קשוח כמו זה שבאירופה, אבל עדיין אלפים מאתנו סובלים מתסמיניו השונים – החל מיובש, צינון, חום,

איך מומלץ לאחסן מזון יבש
בכל מטבח בישראל חבויים להם בנבכי המזווה תבלינים, פיצוחים, קטניות, פירות יבשים, אורז, פסטות, קמחים למיניהם ועוד מגוון רחב של

10 תבלינים ששווה להכיר
קצת כמו אבקות קסם, תבלינים הם דרך נהדרת וקלה להפוך מנה משגרתית למעניינת ומרגשת. בזמן שבמטבח של הבשלן הישראלי קל

5 סיבות לאכול יותר קטניות
החורף סוף-סוף הגיע ואיתו החשק לאוכל מנחם, משביע ומזין שיחמם את הערבים הקרים. אין חומר גלם שמתאים יותר לעניין מאשר

מדריך לטבעונים וצמחוניים
מדריך לצמחונים ולטבעוניים בתחילת דרכם (וגם לאלו שלא) בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחליטים לשנות את הרגלי התזונה שלהם ועוברים

מה מיוחד בתמרי מג׳הול?
ידוע שתמרים שייכים למשפחת הפירות היבשים והם עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, סידן, ויטמינים ומינרלים. בשנים האחרונות אף התפרסמו מחקרים רבים

הסגולות הבריאותיות של אגוזים
אגוזים נחשבים לאחד המאכלים הבריאים והמזינים ביותר שקיימים בטבע. הם הינם עמוסים בחלבון, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. כמו כן אגוזים