משלוח חינם לכל הארץ מעל סכום של 450 ש"ח

קטגוריות

מתוקים ומלוחים

מאכלי ילדות

“אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי…” שר אריק איננשטיין למילותיו של יהונתן גפן, ואנחנו בהחלט מסכימים, היה פה רגוע, שליו ובעיקר טעים. כי בואו נודה על האמת מי לא מתגעגע לפשטות, לפתיחות ולמאכלי הילדות?!

רבים יצהירו כי אין תחרות לקולינריה של המאה ה- 21 כי יש כאן פתיחות, שפע חומרי גלם ומגוון, אבל בלב הם תמיד יתגעגעו לשנות השבעים והשמונים, למטבח של סבתא ולפינוקים. כי יש טעמים שלא יוצאים לנו מהחך ומהלב, גם אחרי עשרות של שנים.

ילדי ישראל של היום אמנם התרגלו לסושי, פריקסה, קרפצ´יו, בריוש או מקרון ושלל מאכלים וקינוחים טרנדים, אבל אין ילד בעולם שיוותר על משולש פיצה מבעבע, שניצל, פסטה או פירה, כי יש דברים שלא משנה מה יקרה, יש להם טעם מעולה!

אספנו עבורכם טעמי ילדות מלוחים, מתוקים ובעיקר טעימים, כאלה שעם קצת דמיון יכולים להחזיר אתכם אחורה במנהרת הזמן… (בטוח ילדי שנות ה-70 וה- 80 מדמיינים כרגע את טוני ודאג, עם משקה זיפ ביד). אז, are you ready אנחנו יוצאים לנשנוש בזמן.

ארוחת צוהריים אולטימטיבית לילדים ולילדים שבלב

כפי שאמרנו אין ילד אז ועכשיו שיוותר על שניצל וספגטי ברוטב אדום, אני מכירה גם כמה מבוגרים שיוותרו על הכל בשביל רק לטעום. למעשה אין כאן הרבה סודות בהכנה אבל אם בעבר לא היו אפשרויות שדרוג, היום אפשר להכין שניצל קראנצ’י ונפלא עם טוויסט קטן בעלילה, הכל טמון בתיבול ובפירורי הלחם כמובן.

פעם פירורי לחם היו אחידים, אבל היום יש שפע מדהים, פירורים נטורל, בצבע בהיר או זהב, פנקו יפני, פירורי לחם נטולי גלוטן, פירורים מתובלים, פיקנטיים או עם שום, או פירורי לחם מעורבבים עם שומשום.

לשיפור הקרנצ’יות אפשר לשלב שבבי בצל מטוגן, אפילו קורנפלקס צהוב והשוס, שבבי ביסלי גריל! גם לבלילת הביצה ניתן להוסיף שפע של אפשרויות שדרוג, בהתאם להעדפת הילדים, החל מקטשופ, צ’ילי מתוק, טחינה גולמית או סילן.

לספגטי ילדות “המסורתי”, זה עם הקטשופ או הרסק האדום הבסיסי, אפשר בהחלט להכניס הרבה מאוד שדרוגים, גם כאלה שילדים אוהבים, אפשר להוסיף מתיקות לSauce –  עם סילן, דבש או סוכר חום ותמיד אפשר להכניס עגבניות טריות חלוטות, או Mutti מרוסקות מלאות ויטמינים עבור הילדים.

אחד היתרונות של לגדול במאה ה- 21 ולאהוב ספגטי הוא שגם מי שאינו יכול לאכול גלוטן בשל צליאק או מסיבות אחרות יכול ליהנות, כי תכלס כשהיינו קטנים לא היו פתרונות ועכשיו יש ספגטי ממגוון חומרי גלם משובחים נטולי גלוטן.

פיצה של פעם עם תוספות של טעם

אין על פיצה, אז היום ובכלל. אמנם לפיצריות של פעם היתה ארומה של חו”ל וגם בדרך כלל שמות של מקומות רחוקים ובכל עיר כמעט היתה את הפיצרייה המובילה… פיצה USA, פיצרייה נפוליטנה, פיצה רומא… וכו’. אחד היתרונות של היום הוא האפשרות לאפות פיצה בבית בקלות ולהעניק לילדים חוויה קולינרית וריח שישאר איתם לעולמים.

פיצה ביתית דורשת את החומרים הבסיסיים קמח חיטה לבן או קמח פיצה ייעודי, או אפשרות נוספת של בסיס לפיצה מעולה היא שימוש בטורטייה, מחיטה מלאה, קמח תירס או חיטה רגילה. לזה להוסיף רוטב עגבניות רגיל או מתובל, אורגנו יבש, שבבי גבינה עמק או מוצרלה, ותוספת מושלמת של תבלין לפיצה, התחליף הטבעי לשקיות אבקת הפיצה שכולם אוהבים.

בימים שלנו כילדים התוספות היו בסיסיות, אז נכון שגדלנו לא רע עם זיתים שחורים, ירוקים פטריות ובצל, אבל היום יש הזדמנות לחשוף את הילדים לתוספות מדליקות ושילובים מעניינים כמו אננס, ברוקולי, טונה, צלפים ואנשובי…

ילדים מתוקים

בגזרת הקינוחים ממש קל, כי אז והיום וכנראה לתמיד, אין ילד שיוותר על מתוקים. אנחנו מדברים על דברים בסיסיים כמו סוכריות גומי, מרציפן, סוכריות צבעוניות בטעם פירות וכמובן שוקולדים בכל הצורות.

כשהיינו ילדים בשנות ה – 70 יצא שוקולד מיוחד ומופלא, קראו לו מקופלת והוא היה בטעם שוקולד. המקופלת האגדית, קבלה עוד טעמים כמו שוקולד מריר ולבן אבל היום יש שדרוג מדליק נוסף, בטעמי תות, בננה ופיסטוק עם אותו המרקם המיוחד. כאמור, ילדים אוהבים שוקולדים מדליקים, לכן מאז הומצאו אבני השוקולד הם מצרך מוצלח וגם פרלינים בעטיפה צבעונית.

שני מאכלים מתוקים שאף פעם לא יצאו מהאופנה (לא אופנת הילדים ולא בכלל) הם הפנקייק וכדורי השוקולד. פנקייק הידוע גם כקרפ אמנם יובא לכאן ממדינות רחוקות, אבל הוא נמצא בכל בית שיש לו ילדים קטנים כבר עשרות שנים, כי אין על החֲבִיתִית או החמיטה, המטוגנת קלות עם שפע של סירופים במגוון מתוק.

להכנת הפנקייק אפשר להשתמש בחומרי גלם בסיסיים כמו קמח, חלב, ביצים, סוכר, אבקת אפייה, שמן או חמאה ואפשר להתפנק בבלילה מוכנה ויש אפילו נטולת גלוטן. בגזרת הסירופים כמובן יש את השילוב המנצח של שוקולד ומייפל, אבל תופתעו כמה זה טעים גם עם סירופ מלבי או סירופ חרובים.

כדורי השוקולד לעולם לא ימאסו, כי הם טומנים בחובם שפע של זיכרונות ילדות, אין ילד או ילדה שלא הכינו לפחות פעם אחת כדורי שוקולד, ולאחר הגלגול של הבלילה הרכה והדביקה העבירו את הכדור בציפויים מרגשים של סוכריות צבעוניות, קוקוס או פצפוצים.

למעשה, כדורי השוקולד יכולים לשלב בתוכם הרבה הפתעות, שבבי עוגיות, חלבה מכל מיני סוגים, פיסטוקים או פיצוחים כתושים (קטן קטן) או בכלל להיות כדורי שוקולד נטולי שוקולד, עשויים מתמרים מתוקים ובריאים משולבים בפירות יבשים שונים.

את כל החומרים והוייב המתאים ניתן להשיג בחנויות של ‘הקולה מרקט’ וגם באתר.

מאכלי ילדות
0
    0
    העגלה שלכם
    העגלה שלכם ריקהחזרו לחנות
      הפעילו קופון

        התחבר

        הרשמה

        אנחנו נשתמש בפרטים האישיים כדי להציע לך תמיכה בתהליך באתר זה, לנהל את הגישה לחשבון וכדי לבצע פעולות נוספות כפי שמפורט במדיניות פרטיות.

        דילוג לתוכן