מתוקים ומלוחים

איך לצלוח את ליל הסדר לבד?

חג הפסח ממש מעבר לפינה והמציאות החדשה שאנו נמצאים בה, מכתיבה אתגר חג מאוד מיוחד סדר בסגר.

משפחות רבות עומדות לקיים את הסדר השנה במתכונת שונה, כאשר יש משפחות שעבורן זאת הפעם הראשונה שהן מקיימות את הארוחה לבד, ללא המשפחה המורחבת וללא הבישולים המופלאים של האמא, החמות או הדודים.

עבור אלה שעבורם זאת הסעודה הראשונה בה עליהם להכין את כל המטעמים, ערכנו ב"קולה מרקט" רשימת מצרכים שהם Must כתוספת לסדר מושלם וגם כמה שדרוגים קלים ופשוטים.

אוכל עושים באהבה ובטעם

  • טעם – אז נתחיל בכך שזה נכון שאין על אוכל מסורתי וטעם של בית, כזה שממתינים לאכול אותו כבר מסיום ארוחת ראש השנה. וזה גם נכון שהבשלנית בדרך כלל אומרת שזה בגלל שהאוכל נעשה באהבה (וזה מקסים), אבל בינינו, בדרך כלל הסוד הוא בתבלינים. תבקשו מהמאסטר שף המשפחתי לספר לכם באיזה תיבול משתמשים והאוכל יצא משודרג וטעים.

  • צבע – אוכל טעים יותר כשהוא אסתטי ומרשים, מזונות עם טאץ' של צבע עושים את העבודה גם בזמן האכילה. לכן הוספה של פירות יבשים לתבשילים משדרגת אותם גם בטעם וגם בניראות ובצילחות. (פרגיות צלויות בפירות יבשים, טאג'ין עגל עם דבלים ושזיפים, כבש או אפילו דג סלמון עם תאנים, תמרים וצימוקים).

  • טוויסט – אוכל מרגש בדרך כלל יש בו טוויסט מעניין, הוספה של אגוזים, שקדים ושאר פיצוחים לתבשילים, תוספות וסלטים, ישדרגו כל מנה לקראסט עם טעם של וואו. קלייה עצמית עדינה של מיקס הקולה (אגוזי מלך, קשיו, שקדים, אגוזי לוז, חמוציות ללא סוכר, פיסטוק, ג׳וגי ברי, קוקוס, צימוק לבן וגולדן ברי) או לקט אגוזים, שקדים מולבנים שלמים או חצויים, גרעיני חמניה ודלעת קלופים יחד עם צנובר, יקפיץ את המנה בצורה מדהימה, אפשר לעשות אורז פינוקים ולשדרג כך גם סלטים. מי שמחפש קיצורי דרך אבל לא רוצה להתפשר על הטעם, מוזמן לנסות את אחת מתערובות האורז שלנו.

  • קטניות או לא להיות – בפסח עולה שאלת הכשרות לרמות דקדקנות מיוחדות, זה בעיקר קשור למנהגי עדות ולמסורות ולא ממש לאיסור אכילת חמץ. מצד אחד יש את המחמירים ומולם יש את אוכלי הקטניות, אשר יכולים ליהנות משפע של תבשילים חגיגיים במיוחד. אורז על כל סוגיו וצבעיו, החל מבסמטי, אורז יסמין או פרסי, אדום, שחור, לבן או בר. עדשים ירוקות, שחורות וכתומות שעועית צבעונית ובינ"ל, אדומה, שחורה, מנומרת או מש ירקרקה ועוד שלל קטניות והפתעות.

    חג פסח בקולה מרקט

מתוק בסדר ומתוק בסגר

  • אין ארוחה בלי עוגה או קינוח שהוא חגיגה. גם בפסח אפשר ליהנות משפע קינוחים ועוגות, home made וגם קנויות. לחובבי הז'אנר של עוגיות פסח יש שפע של אפשרויות, החל מעוגיות קוקוס נימוחות, עם שוקולד או מילוי תות, עוגיות בוטנים, עוגיות תמרים ועוד.

  • בסוף הסדר, מי שמחזיק מעמד, זקוק לקפה או תה מיוחד, מומלץ לפנק את בני המשפחה הגרעינית בחליטות מפנקות של שלל פירות ותערובות מעולות ומדליקות, כמו: חליטת קרם תות, חליטת מלון הדרים, חליטת גן עדן או קרנבל מברזיל ועוד.

  • מי שמעוניין להוסיף טאץ' של מתיקות אבל בלי הכבדות, יכול בהחלט להניח לאחר הארוחה צלחת של פירות העונה מקושטת בפירות יבשים, תמר מג'הול עסיסי, תמר ממולא בפקאן, אגוזי מלך או חלבה וניל, דבלים, משמשים, או פשוט לרכוש מארז קרטון פירות יבשים.

ולסיום סיומת…. חרוסת!

אחד מסמלי שולחן הסדר היא החרוסת, המטבל הייחודי והטעים דמוי הטיט שכל ביס שלו את הלב מרטיט.

הנה מתכון קל, מהיר וטעים טעים:

מצרכים:

  • 10 תמרים מגולענים

  • כוס אגוזי מלך

  • 1/2 כוס שקדים קלופים

  • כף גדושה צנובר קלוי

  • כפית קינמון טחון

  • 1תפוח עץ מסוג גרנד קלוף ומגורר דק

  • 1/2 כוס יין אדום

  • כף סילאן

אופן הכנה:

  • מרסקים במעבד מזון את המצרכים (מלבד היין והתפוח).

  • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים בהדרגה את היין והתפוח.

  • מערבבים היטב למרקם הרצוי.

חג שמח והרבה בריאות!

ליל הסדר
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן