מתוקים ומלוחים

המזווה הפרטי שלנו

אני עדי, מנהלת הפרסום ואתר האינטרנט של הקולה מרקט, חובבת צילום, נשואה לאלירן ואמא ל-3 מוסקטרים קטנים – יואב בן 6, עומר בן 4 ואריאל בן 9 חודשים.

לא אחת אני שומעת מחברים ומכרים משפטים כמו: ״איזה כיף לך שאת עובדת בכזו חנות״ או ״בטח יש לכם מלאאא פיצוחים ודברים שווים לנשנש בבית..״ לכן, החלטתי אחת ולתמיד לפתוח בפניכם את המזווה שלנו ולהראות לכם אילו מוצרי בסיס מאפשרים לי בקלות לתקתק ארוחות ערב לילדים, אילו מצרכים אני מחזיקה תמיד בבית בשביל שאוכל להכין ארוחת צהריים טובה למחר ומה אני מגישה לאורחים שהחליטו להגיע בספונטניות ולא הספקתי להכין עוגה.

את הכתבה הבאה הכנתי הפעם בלי תכנון מראש, בלי צילום מקצועי ואפילו בלי לסדר את המטבח.. אז בואו נתחיל:

שמן זית ושמן זרעי ענבים

אני אוהבת שמן זית מסוג בלנד ישראלי של עץ השדה. הוא משלב בתוכו זנים שונים של זיתים הגדלים במטע של עץ השדה והוא מעולה לבישול, לטיגון, ולסלטים הוא מוסיף תיבול טוב בטעם פירותי.

את שמן זרעי הענבים והיתרונות העצומים שלו גיליתי רק בשנים האחרונות: נקודת העישון שלו בינונית מה שאומר שהוא לא נשרף בקלות כמו שמנים צמחיים אחרים. הוא בריא הרבה יותר, מכיל ויטמינים ונוגדי חמצון רבים ויש לו טעם נייטרלי עדין במיוחד שיכול גם להחליף חמאה באפייה. שמן זרעי ענבים מעולה במיוחד לבישול ולטיגון – אני מטגנת בו צ׳יפס ושניצלים על בסיס קבוע. גם המחיר שלו לא עולה על מחיר שמן זית איכותי אחר – והיתרון הגדול הוא שהוא מגיע במארז שבו מקבלים חצי ליטר נוסף במתנה.

ספריי שמן זית של ״הכרם״ – באמצעותו אני משמנת כל תבנית. הפיה שלו מאפשרת התזה אחידה על פני המשטח ויש לו טעם עדין.

שמן זית עץ השדה

סדרת העגבניות של Mutti

אני פריקית של Mutti – אין סיכוי שלא תמצאו במזווה שלנו לפחות פחית או בקבוק אחד מכל סוג.

למי שלא מכיר, מדובר ב- 100% עגבניות איטלקיות אדומות ומשובחות במיוחד אשר משמשות לבישול ומקצרות תהליכים של חיתוך או טחינת עגבניות טריות. באמצעות מחית העגבניות הקלה בבקבוק הזכוכית הצהוב אני מכינה רטבים לפסטה או לרביולי. לפעמים אני מוסיפה קצת שמנת בשביל לקבל רוטב רוזה מושלם. אין צורך לטחון את הרוטב כי המרקם שלו מגיע מראש עדין וקטיפתי מבלי להתאמץ.

שלישיית הפחיות של Mutti – עגבניות חתוכות דק בעלות מרקם סמיך, גוון עז וארומה מתוקה. אני משתמשת בהן לכל תבשיל שמכיל עגבניות ולרוב מוסיפה גם רסק אשר מגיע בפחיות קטנות או בשפורפרת. אני מבשלת באמצעותם בעיקר שקשוקה, רוטב בולונז, לזניה, קציצות ברוטב עגבניות ופלפלים או קישואים ממולאים. את הרטבים לפסטה אני מעדיפה לטחון לקבלת מרקם חלק.

סדרת העגבניות של Mutti

קטניות ודגנים מומלצים

חומוס חומוס חומוס – כל שבת אנחנו מכינים חומוס בייתי עם הרבה טחינה והילדים מתים על זה. זה הממרח המועדף עליהם בכריך שאנחנו מכינים להם לגנים ובדרך כלל כמות של חצי קילו מחזיקה אצלנו למשך יומיים.

עדשים ירוקות או אדומות – משמשים אותנו בעיקר למרקים. בדרך כלל אני טוחנת חצי מהכמות ומקפיאה לפי מנות עבור הבן הקטן שאוכל מנת ירק או דגן אחרי הצהריים.

קינואה שחורה או לבנה – משמשים אותנו בעיקר לסלטים קרים.

שעועית לבנה –  לרוב אני מחזיקה את הסוג הארגנטינאי ומשתמשת בו למרק שעועית, או שעועית בובס שאני מכינה ממנה סלט נהדר עם בצל סגול, עגבניות ופטרוזיליה.

בורגול דק או בינוני – בורגול דק משמש אותי להכנת סלט טאבולה חמצמץ ומרענן. בבורגול בינוני אני משתמשת להכנת סלט בטטות עם עלי רוקט ברוטב תפוזים או כתוספת קלילה לכל מנה עיקרית.

גריסי פנינה – הדגן האהוב על הילדים בבית. אני מוסיפה גריסים למרק עוף וכמובן שטוחנת אותו עבור התינוק.

אורז יסמין – אני אוהבת לבשל עם אורז יסמין קצר. לעיתים אני מחזיקה גם אורז פרא ומערבבת ביניהם לגיוון הארוחות.

כל המתכונים יפורסמו בקרוב באתר!

קטניות ודגנים מלאים

בריאות לילדים

סמוצ׳י – עבור התינוק אני מחזיקה בבית את כל מגוון הסמוצ׳י וזוהי מנת הפרי הקבועה שלו מגיל חצי שנה כל סוף שבוע (הסמוצ׳י עשויים מ- 100% פירות אורגניים ללא כל תוספות ונוחים מאוד לנשיאה בתיק. אפילו לא צריך כפית!).

שיבולת שועל – אצלנו הכי הולך לביבות גבינה עם שיבולת שועל או דייסת שיבולת שועל בתוספת סילאן וממרח שקדים.

ממרחים בריאים – בגזרת הממרחים אני דואגת שתמיד יהיה במזווה ממרח תמרים טבעי עבור הכריכים של הילדים בימי שישי, חמאת בוטנים טבעית של B&D (לא נעים לי לגלות שהלקוחה הראשית היא מוקה, הכלבה המפונקת שלנו, שטורפת חמאת בוטנים), ממרח מתוק של Shelly’s שמזכיר בטעמו נוטלה ומכיל חמאת אגוזי נמר, אגוזי לוז וקשיו, וכמובן אי אפשר בלי סירופ מייפל עבור הפנקייקים של שבת בבוקר.

סמוצ'י ממרחים בריאים

תבלינים

יש לנו בחנות מעל 140 סוגי תבלינים, עשבי תיבול ותערובות לאורז ומן הסתם אי אפשר להחזיק בבית את כולם. אני אישית פחות מתחברת לתבלינים חזקים במיוחד ואוהבת להשתמש בעיקר בתבלינים טהורים שאינם מעורבבים, למעט תבלין לסטייק, תבלין עוף בגריל, תערובת פילדלפיה וטוסקנה שמשמשות אותי המון לפילה עוף, ירקות בתנור, מוקפצים וצלי בקר. תבלינים נוספים שאני אוהבת שנותנים טעם מיוחד ושונה למנות הם: פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, זרעי סלרי, זרעי חרדל, צ׳ילי גרוס, כמון, פטרוזיליה יבשה, כורכום, עלי דפנה, שום גבישי, בצל יבש, מלח גס הימלאיה ופלפל שחור שלם.

מבחר תבלינים

רטבים וממרחים לבישול

טחינה – אנחנו מחזיקים תמיד שני סוגים: בטחינה של אנשי הזית אנחנו משתמשים להכנת ממרח טחינה עם לימון ומלח והטעם יוצא מושלם! אפילו בגרסה הגולמית שלה היא טעימה מאוד. בטחינה הר ברכה אנחנו משתמשים כשאנחנו מכינים חומוס, ומוסיפים הרבה ממנה בשביל לאזן את הטעם.

ממרח שקד לבן – ממרח 100% שקדים של שקד תבור, יש לו טעם נהדר ואני מוסיפה אותו למנת פירות לתינוק.

רטבים אסייתיים – בשביל להכין פאד תאי, אורז מוקפץ עם עוף וירקות או נודלס אני משתמשת בממרחים רבים של מזרח מערב: רוטב פאד תאי, רוטב דגים, שמן שומשום טהור, סויה של ימאסה, מירין, חומץ אורז, טריאקי, צ׳ילי מתוק, מחית ומדי פעם בממרח קארי בכל הצבעים (אדום, ירוק וצהוב).

דבש וסילאן – אני מחזיקה תמיד דבש לא מחומם של הכוורת של ניר וסילאן לחיץ של הכרם. משמשים אותי בעיקר לרוטב לעוף עם תפוחי אדמה בתנור (מתכון בקרוב!)

יין לבן או אדום – אני לא חובבת יין, אך מחזיקה תמיד יין לבישול של יקב טפרברג. אני מוסיפה יין לבן למנה נהדרת של פילה עוף עם קישואים ועגבניות ומשתמשת ביין אדום כשאני מכינה כבד עוף עם פירה.

ממרחים בריאיםטחינה

לחמניות ופיתות כוסמין

פיתות 100% כוסמין של טאוברד  – פיתרון מושלם מבחינתי כשאני רוצה לאכול פיתה בלי להרגיש ייסורי מצפון. החבילה מכילה 6 פיתות איכותיות, רק 99 קלוריות ליחידה. המרקם של הפיתה טוב, היא עשויה מרכיבים טבעיים בלבד וללא תוספת סוכר. הולך נהדר עם הכל ממש כמו פיתה רגילה! גם את הלחמניות כוסמין של טאוברד אנחנו מאוד אוהבים, לרוב אנחנו מכינים מהן טוסטים או מכינים כריך קל בדרך לעבודה.

לחמניות כוסמין

רביולי אמיתי

אנחנו מחזיקים במקפיא לפחות חבילה אחת של רביולי תוצרת פסטה ד׳אורו. מדובר ברביולי איטלקי אשר מצריך 5 דקות בישול במים רותחים. כשאני נתקעת בלי ארוחת ערב לילדים, זה הפיתרון המושלם!

מבחינת המילוי אוהבים אצלנו הכי הרבה רביולי מוצלרה, רביולי גבינות צאן, רביולי בטטה או ריקוטה פטריות (והילדים, שבדרך כלל לא מוכנים לגעת בפטריות, טורפים את זה!).

לפסטה ד׳אורו יש גם סדרת רטבים משלימה (למשל רוטב אלפרדו או רוטב עגבניות) . במידה ואין לי רוטב מוכן אני מכינה ממחית העגבניות של Mutti רוטב ב-5 דקות עבודה! בדרך כלל חבילה אחת של רביולי מספיקה בדיוק לארוחת ערב לארבעתנו, בתוספת ירקות בצד.

רביולי אמיתי

ואיך אפשר בלי נשנושים ופיצוחים

מבחינת האגוזים והפיצוחים אנחנו מחזיקים בבית אגוזי מלך, שקדים טבעיים, קשיו קלוי, גרעיני אבטיח, גרעינים שחורים, בוטנים קלויים וגרעיני דלעת. כשבאים חברים, אני דואגת שיהיו לנו גם פיצוחים יותר מיוחדים כמו רביולי גריל, בוטן קראנץ׳ (שזה הבוטן הטעים שיש במאנצ׳יס), סויה קלויה, בוטנים מסוכרים או תירס קלוי.

בגזרת הפירות היבשים הילדים אוהבים חמוציות ללא סוכר, מנגו דל סוכר, אננס טבעי, תות שדה ללא סוכר, משמש מיובש ותמרי מג׳הול סופר ג׳מבו. אחד הילדים שלי אפילו אוהב תמרים יותר משוקולד!

לאחרונה קיבלנו לחנות חטיפי חלבון חדשים של NuGo אז הבאתי אותם הביתה לטעימות – ואין ספק שהם הולכים להישאר אצלנו על בסיס קבוע במזווה (בעיקר לפני אימון ספורט).

אני תמיד דואגת שגם יהיה משהו מתוק לנשנוש בין הארוחות – אז לרוב מחזיקה חבילה או שתיים של עוגיות נעמה – כמו בצק פריך שוקולד או אזני פיל, ומדי פעם אנחנו מתפנקים עם חתיכה יפה של חלבה וניל במילוי שוקולד בלגי או כנאפה טובה..

פיצוחים

פירות יבשים חטיפי בריאות

אז אם שרדתם עד לכאן, נוכחתם לדעת שגם בלי ידע מטורף בבישול וגם בלי הרבה זמן פנוי אפשר להכין מנות טעימות ומגוונות לכל המשפחה. רק צריך להחזיק במזווה את חומרי הגלם הבסיסיים ואתם כבר בדרך הנכונה!

אני זמינה לכל שאלה בוואטסאפ או במייל דרך האתר.

עדי

סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן