מתוקים ומלוחים

ארוחת ערב חלומית ב-5 דקות!

“מספיק חמש דקות כדי לחלום חיים שלמים, עד כדי כך הזמן הוא יחסי…” (~מריו בנדטי)

יודעים מה עוד יכול לקחת חמש דקות? להכין ארוחת ערב מושלמת וחלומית!

ארוחת ערב היא הארוחה אשר מסכמת אם היום, זה זמן לשבת עם בני הבית ולשוחח, להעביר חוויות וללבן בעיות, להעניק תחושה של משפחה גם אם לאורך היום לא ממש מתראים. אמנם ארוחת הערב אמורה להיות קלילה ולא מכבידה, אבל אף אחד לא אמר שהיא חייבת להיות משעממת… קבלו כמה רעיונות לשדרוג הארוחה והכל בחמש דקות של עבודה:

חגיגה בקערה

אחת הארוחות הכי קלות, משביעות ובריאות שמאפרות לעוף עם הדמיון ועם התוספות היא דייסת קוואקר נפלאה. יש מי שיעקם את האף כי הרי דייסה…. זה אוכל של פעוטות, אבל מי שבאמת מבין עניין יהנה ממנה מאוד.

  • לכל מנת דייסה להוסיף לקערה 4-5 כפות קוואקר (קוואקר דק, עבה או מלא), להוסיף חצי כוס חלב, חלב וניל, חלב סויה, חלב שקדים וכד’ … ניתן להמתיק במעט סילאן או ממרח שקדים ולערבב היטב.

  • להכניס למיקרו לכ- 40 שניות (חימום קל בהתאם למכשיר) או להרתיח על הגז תוך כדי בחישה עד לרתיחה.

  • ניתן להוסיף חגיגה של פירות העונה, אגוזים, שקדים או צימוקים, מיקס אגוזים או פירות יבשים.

  • על מנת שגם הילדודס יתלהבו מהעניין אפשר לחתוך להם את הפירות בצורות של חיות או חיוכים.

אוכל בקערה

קרחנה בכריך

מימי הרוזן סנדוויץ’ ועד ימינו אין על כריך מושקע וטעים. כזה העשוי מלחם איכותי, עם ממרחים שווים ותוספות מטריפות, כריך בשרי או חלבי עם קצת ירקות. זה פותר כל בעיה של רעב ומחסור בזמן, אבל גם כריך חייב להיות מושקע ומשודרג. אל תסתפקו בסנדוויץ’ בסיסי תשקיעו בכריך עסיסי!

  • קחו לחם איכותי! לחם דגנים, אגוזים וצימוקים, עם גרעיני דלעת או כוסמין. לחם מהסוג הבריא עם זיתים ועשבי תיבול, עגבניות או לחם ממחמצת טבעית. לחם פשתן או קסטן, ואפשר גם לחמניות כמובן, לחמניות כורכוצ’יה, כוסמין או פשתן.

  • הוסיפו ממרח לפי הטעם האישי: טפנד זיתי קלמטה או זיתים ירוקים, מטבל פסטu או עגבניות מיובשות, ממרח חציל או ארטישוק ועוד…

  • אל הפרוסות המרוחות בטעם המשובח מומלץ להוסיף נתחי טונה עסיסית, גבינה צפתית, גבינה צהובה ושלל תוספות לפי ההעדפה. אל כל הטוב הזה תוסיפו ירק טרי, עגבנייה, חסה או עלי רוקט, מלפפון, פלפל ובצל. פרוסות הכריך יכולות להכיל בתוכן שפע של אפשרויות מלוחות, מתוקות וחריפות. אפשר להוסיף חביתה או אומלט מתובל, סלט טונה, גוואקמולי, סלט ביצים ובעצם כמעט כל מה שרוצים.

סנדוויץ' בחמש דקות

קרנבל בצלחת

סלט ירקות יכול להיות ארוחה אחת טעימה ומענגת, שילוב של כל הטוב בצלחת אחת. ירקות טריים, בתוספת פירות מפתיעים, עם רוטב מיוחד ושפע פינוקים…. מה יכול להיות רע? זה פשוט מושלם!

  • קחו צלחת של ירקות מכל הצבעים, חסה, עלי בייבי, עגבניות ופלפלים, פטריות טריות עלי תרד וקולורבי, חגיגה של צבעים וטעם.

  • ניתן להוסיף מיקס אגוזים, מיקס פינוק לסלט זרעים ואגוזים קלויים, גם עם תוספת של עשבי תיבול מיוחדים או פשוט ג׳עלה בייתית.

  • בנוסף לפינוקים אפשר להוסיף פירות טריים, פירות העונה, פירות יער טריים ועוד, תראו שזה הולך ממש טוב ירות עם ירקות.

  • מעל כל המסיבה מומלץ לבזוק מעט רוטב מושקע לסלט, או פשוט שמן זית איכותי

סלט ב חמש דקות

פיאסטה במחבת 

חולמים על משהו מהיר, טעים ומושחת לארוחת הערב אבל חוששים מהקלוריות, תקשיבו טוב, אפשר ליהנות ממלאווח הורס עשוי מדפי אורז. אז זהו טרנד דפי האורז נחת במטבח שלכם…. דפי אורז הם ממש להיט, אפשר לאפות אותם כמו בורקסים, למלא אותם כמו ספרינג רול, או לאפות עם מילוי מתוק. היתרונות של דפי האורז הם בעיקר בכמות הקלוריות המזערית שבהם ובאפשרות “לשחק” עם המרקם ולהגשים חלומות קולינריים בקלות.

  • קחו 10 דפי אורז גדולים של 22 ס”מ, 2 ביצים, 1/2 כוס חלב, 1/4 כוס מים, מעט דבש או מייפל וקורט מלח.

  • ערבבו את כל המצרכים מלבד דפי האורז בקערה עמוקה

  • טבלו דף אחד היטב (אך לא רך מידי), אחריו עוד 2 דפים לכסות היטב בבלילה אך לא להתרככות מלאה, להצמיד את 3 הדפים

  • להניח את 3 הדפים ביחד במחבת רחבה וחמה ולטגן על אש בינונית-גבוהה כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה ותפיחה לש הדפים.

  • כמו כל מלאווח שמכבד את עצמו, תוסיפו רסק עגבניות ומעט סחוג.

צילום: ענת אשר

אומלט מהאגדות

כמה אפשר לאכול ביצה מקושקשת, ביצה קשה או חביתה רגילה? לא תאמינו כמה פשוט וקל להכין בבית ארוחה של בית מלון –

  • קחו 2 ביצים וטרפו אותן בקערה עם מעט מלח ופלפל.

  • קצצו בצל לבן, עגבניות, פטריות או פלפלים, כמובן שאפשר להוסיף גם עשבי תיבול.

  • גרדו מעט גבינה קשה (כמו מוצרלה או עמק).

  • טגנו במעט ספריי שמן זית את הירקות

  • הוסיפו את בלילת הביצים וחכו כ-2 דקות שיתבשלו.

  • הפכו בעדינות לצד השני וגלגלו על המחבת לסגירת האומלט.

  • ניתן להגיש עם עירית קצוצה.

הכנת טורטיה ב 5 דקות

פארטיה בטורטיה

הלחם העגול והשטוח הזה הגיע אלינו ממקסיקו ומרכז אמריקה, הוא עשוי קמח חיטה, או חיטה מלאה ולעיתים עשוי כולו מקמח תירס או דגנים. המשטח העגול והדקיק מהווה פתרון נפלא לארוחת ערב קלה ומהירה. אפשר לאכול אותה AS IS ואפשר בצורה אפויה, כבסיס לפיצה או במגוון מילויים שכולם יוצרים חוויה.

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה משומן באמצעות תרסיס שמן

  • לחצות טורטיה לשניים, בצידה של הטורטיה להניח את המילוי הרצוי משפע אפשרויות (רוטב פיצה, עגבניות מיובשות, גבינה צהובה מגורדת, גבינה מלוחה מפוררת וכד’), לגלגל בעדינות לצורה של קונוס ולהניח על נייר האפייה כאשר הצד הפתוח של הקונוס פונה כלפי מטה.

  • לרסס במעט שמן ולאפות עד הזהבה.

סנדוויץ' בחמש דקות
סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן