חגי תשרי בפתח, זוהי תקופה עם הרבה מאוד ארוחות ומפגשים משפחתיים, תבשילים מסורתיים, קינוחים מושקעים וכמובן, “הדבר” שכל ארוחה משפחתית או מפגש חברים אינו שלם בלעדיו…. הפיצוחים!
מיהי בעצם משפחת הפיצוחים?
מדובר על מילת סלנג שאין אחד שלא מבין מה היא אומרת ובעיקר מה היא כוללת. שלל גרעינים, אגוזים וזרעים קלויים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. שמם, ‘פיצוחים’, ניתן להם בשל העובדה שרבים מהחטיפים הללו נקלים עם הקליפה ויש צורך לפצח אותם טרם האכילה, הפיצוח ללא ספק הוא פעולה ממכרת, לא פחות מהטעם המופלא.
אקט הפיצוח הוא חלק מאווירה קבוצתית בה נאכלים שלל פיצוחים פופולריים, כגון גרעיני חמנייה הידועים בשמם “גרעינים שחורים”, אותם ניתן לקנות מלוחים או נטולי מלח, זרעי דלעת הידועים כ”גרעינים לבנים”, גרעיני אבטיח קלויים עם מלח או נטולים.
בגזרת הפיצוחים נכללים גם שלל בוטנים, שקדים ואגוזים, לרבות פיסטוקים, בוטנים בקליפתם או ללא קליפה, אגוזי ברזיל, קשיו, שקדים ועוד. מעבר לזה נכנסו בשנים האחרונות גם מוצרים חדשים וחדשניים שתפסו חזק אצל “המפצחים”: תירס קלוי, פול מטוגן, סויה קלויה, אפונה קלויה, פקאן בציפוי סומסום, בוטן קרנאץ׳ פיקנטי ועוד. במהלך השנים נכנסו לארץ גם פיצוחים מארצות שונות וטעמים מגוונים כגון אפונת ווסאבי החטיף האסיאתי הפריך והחריף, חטיף אורז יפני, או אלמנדוס החטיף הספרדי הפיקנטי הנפלא.
פיצוחים מתוקים? יש דבר כזה!
חובבי הפיצוחים הבינו שיש גבול לכמויות המלח שאפשר לצרוך והפלא ופלא, גזרת הפיצוחים פיתחה גם אגף מתוק. שם ניתן למצוא את מלוא החופן שקדים מסוכרים, שקד קלוי מצופה קוקוס וקינמון, שקד, בוטן או פקאן רגיל או סיני, מצופה שוקולד מריר, לבן או חלב ואפילו אגוזי מלך בציפוי שוקולד. כאן, בגזרת הפיצוחים המתוקים ההפתעות לא מפסיקות להדהים וניתן אפילו להשיג אגוז לוז בציפוי פירות יער, פקאן בציפוי טראפלס, פקאן בציפוי לוטוס, פקאן בציפוי אוראו ועוד חלומות מתוקים.
ההוואי שנוצר בעת הפיצוח הוביל לפיתוחם של נשנושים נוספים שנכנסים לקטגוריה ולקערת הפיצוחים, חטיף שעועית ירוקה, חטיף סלק או מיקס ירקות קלויים ומתובלים וירקות שורש מטוגנים, נשנוש אמיתי גם בבית וגם במגרשים, בפיקניק או במפגש עם חברים.
מחלקת הפיצוחים שלנו
לפיצוחים יצא קצת מוניטין לא לעניין, שיש בהם הרבה קלוריות ונתרן, אבל אפשר להתאים לכל תזונה את הפיצוחים שמתאימים לה ואם לא מפריזים (כי מומלץ לא להפריז בשום דבר) אפשר אפילו לזכות ביתרונות תזונתיים אמיתיים.
ידוע שאגוזים מסייעים להורדת רמות כולסטרול, מעלים את רמת השובע, מאזנים את הסוכר בדם ועוד שפע סגולות רבות וטובות, אם מורידים את המלח וקולים ללא שמן הם גם טעימים מאוד. מעבר לזה, אגוזי מלך עשירים באומגה 3, שקדים עשירים בחלבון וסידן, אגוזי ברזיל המצוינים עשירים בסלניום, מינרל חשוב בגוף האדם. זרעי פשתן עשירים באומגה 3 וזרעי דלעת עשרים באבץ, שניהם מזינים ומסייעים לגוף בצורה חיובית.
את הפיצוחים יש כמה שיטות לקלות. קלייה הנה שיטה המייבשת את הגרעינים, השקדים ושאר פיצוחים, באמצעות חום יבש ואיטי. החום מאדה את הנוזלים, משחימה ומוסיפה טעם ייחודי. רוב הפיצוחים נקלים ומומלחים, כמובן שיש יש את הקלייה ללא תוספת מלח. פיצוחים רבים (כמו חטיפי המנצ’יז המפורסמים והממכרים) נקלים עם קמח תפוחי אדמה, עם מלח או נטול. באופן עקרוני רוב הפיצוחים הם ללא גלוטן אם כי מכיוון שהם נמכרים בתפזורת ופס הייצור עלול להכיל גלוטן, לא ניתן להתחייב על אי הימצאותו של החלבון.
אצלנו מחלקת הפיצוחים היא אחת המובילות בחנות, ומאחר שמדובר על חלק אינטגרלי מחוויית האירוח וההנאה, אנו מקפידים על סחורה איכותית וטרייה. התחלופה אצלנו בחנות גבוהה במיוחד, הפיצוחים נשמרים בחימום ונארזים בשקיות עם פתיחה חוזרת אשר ניתנות גם להקפאה. אז בפעם הבאה כשאתם נוסעים לחופשה בצפון, מוזמנים לעצור אצלנו בקולה מרקט על הדרך (ירידה של חצי דקה מכביש החוף) והצטיידו בשלל פיצוחים ונשנושים אשר ישדרגו לכם את החופשה!