מתוקים ומלוחים

מי כאן המלך?

כל מה שחשוב לדעת על האגוז האריסטוקרטי בעל המח והלב + בונוס:
מתכון לעוגיות אגוזי מלך פריכות ונפלאות! 

מה היינו עושים בלי אגוזים? ללא ספק החיים היו מעט פחות מהנים ובריאים, במיוחד ללא אגוז אחד מאוד מיוחד ומלכותי. יש מגוון סוגי אגוזים כאשר אחד האהובים והבריאים הוא אגוז מלך המכונה גם אגוז קליפורניה, אגוז אנגלי או אגוז מח בשל צורתו הייחודית.

אגוז מלך שייך למשפחת האגוזיים (Juglandaceae) שמו הלטיני Juglans נוצר משילוב של שתי מילים: Junca + glans שפירושם ‘בלוט מכוסה’ או ‘עטרת האל’ והוא כונה גם ‘הבלוט של יופיטר’ וגם שמו השני Regia מצהיר כי מדובר על אגוז ממשפחת המלוכה עם איכויות מופלאות.

העץ עצמו ידוע כחזק, רחב, גבוה ועמיד, עץ בוגר יכול לחיות שנים רבות אפילו מעבר ל- 100. למרות שהוא מוכר בארץ ישראל עוד מימי קדם ומופיע גם בכתובים, מוצאו כנראה באסיה והוא פזור עד הבלקן. העץ אוהב אדמה עמוקה ורוויה במים וזקוק לאור שמש מלא וטמפרטורות נמוכות בחורף, פריחתו באביב ותנובת העץ באמצע הסתיו.

זה ידוע שעץ האגוז הוא רב שימושי, מן הגזע ניתן לבנות רהיטים חזקים ואיכותיים, שמן הפרי מיועד להברקת רהיטים, מן העלים ניתן להכין חליטות בעלות יכולות ריפוי, מהפרחים הזכריים מכינים משקה לטיפול בשיעול וסחרחורת וכמובן את האגוז עצמו אוכלים טרי, קלוי או טחון.

אגוז עם מח ולב

למלך האגוזים יש גם סגולות רפואיות לא מעטות, במיוחד בשל מצבור של חלבונים, ויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף. צורתו של אגוז המלך דומה מאוד למח וכשהאגוז חצוי ועדיין בקליפה שלו – צורתו כשל לב ואכן, הפלא ופלא אלה בדיוק האיברים שאכילת אגוז מלך תשפיע עליהם.

האגוזים מספקים כמות מכובדת של חומצת שומן אלפא-לינולנית, מסוג אומגה – 3 המסייעת לתפקוד תקין של הלב ויש לה גם תפקיד חשוב בבניית תאי המוח ושמירה על תפקודם התקין. מחסור בחומצה אלפא לינולנית עשוי לגרום לתופעות כמו נשירת שיער, עיכוב בריפוי פצעים וכן להידרדרות קוגניטיבית. אותה חומצה גם מחזקת את מערכת החיסון, מורידה כולסטרול, נוגדת דלקות ומחקרים מראים שהיא עוזרת לירידה במשקל.

האגוז המלכותי הינו מקור עשיר מאוד לנוגדי חמצון המסייעים להתמודד עם הרדיקלים החופשיים, הוא גם ידוע באיזון רמות הסוכר בגוף וביכולת להפחית את רמות הכולסטרול הרע מסוג LDL בדם. עתיר במינרלים כגון מגנזיום, נחושת, זרחן ומנגן ומעודד איזון נכון של תהליכים חיוניים בגוף.

כאמור ניתן לאכול את האגוז טרי, טחון, מבושל או אפוי, במטבח הטבעוני הוא משמש כתחליף מעולה לבשר בשל כמויות נאות של חלבון, ניתן להעשיר עמו מאפים ולחמים והוא מכניס קרנצ’יות בגרנולה ובחטיפים.

כיום ניתן להשיג את אגוזי המלך ב’קולה מרקט’ בשפע של צורות מפתיעות, שלמים, חצויים או טחונים, מיקס אגוזים טבעיים, או תמרים ממולאים ואפילו אגוזי מלך בציפוי שוקולד מדהים!

פינוק מלכותי, עוגיות אגוזי מלך פריכות וטעימות

  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גר’ חמאה רכה
  • כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית תמצית וניל

הכנה:

  • לחמם תנור ל – 180 מעלות
  • להניח בקערת מיקסר את כל החומרים לערבב עד לקבלת בצק אחיד
  • לחלק את הבצק ל – 3 חלקים
  • כל חלק לגלגל לגליל ארוך מעט שטוח ולהניח בתבנית עם נייר אפייה
  • לאפות כ – 1/2 שעה עד להזהבת הגלילים
  • לחתוך לפרוסות ולהניח כל עוגייה על הצד
  • לאפות לעוד 10 דקות

בתאבון!

סגירת תפריט

התחבר

הרשמה

הסיסמה תישלח לכתובת האימייל שלך.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

פתחו בשיחה
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן